Wedstrijdinfo KVC Lille – Cappellen FC

Hoewel voetbal meer dan ooit een bijzaak is, moet er ook dit weekend gewoon gevoetbald worden. Met de trip naar Lille in het verschiet hoopt Cappellen FC dat Dame Fortuna weer eens haar kant kiest. De voorbije wedstrijden tegen Tongeren en Londerzeel leverden een pak kansen, maar weinig doelpunten en helaas geen punten op. Tijd dus dat geel-rood zaterdag wel nog eens kan oogsten.

Lille is de nieuwkomer die het beste rapport kan voorleggen. De Kempenaars kamperen momenteel op de zevende plaats en doen daarmee duidelijk beter dan bijvoorbeeld Lebbeke en Turnhout. Sinds enkele weken speelt Lille bovendien op een nagelnieuw voetbalcomplex. Cappellen zal nog maar de vijfde club zijn die er op bezoek mag gaan.

Geel-rood weet dat het geen eenvoudige avond zal worden in Lille. In de heenwedstrijd werd Cappellen door Lille overpowered in de tweede helft. Geel-rood zal dus ook haar efficiëntie weer moeten opkrikken en dat koppelen aan de juiste wedstrijdmentaliteit. Thomas Van Zantvoort keert terug uit schorsing, maar wordt op het strafbankje afgelost door Ruben Kesteleyn. Joren Geudens hervat bij de beloften.

De kern: Deckers, Da Silva, Van Kerckhoven, Nöstlinger, Verbist, Van Zantvoort, Joossens, El Madani, Diawara, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga en Symons.
Geschorst: Kesteleyn (1/1).

Het verleden:
11/01/2023: RCFC – Lille 1-4

Geschiedenis