Wedstrijdinfo Cappellen FC – FC Lebbeke

Sinds afgelopen zaterdag is Cappellen FC de nieuwe leider in de competitie, na de sterke reeks die het de voorbije weken neerzette. Dit weekend transformeert geel-rood van vos naar een haas en zal het dus zelf opgejaagd worden worden door de andere ploegen. Tegenstander wordt Lebbeke, een interessante uitdager.

Lebbeke, de enige Oost-Vlaamse club uit de reeks, is nog niet vrij van degradatiezorgen, maar pakte wel een broodnodige zege tegen Beerschot. Daardoor vond Lebbeke weer aansluiting bij onder andere Pepingen-Halle en Berchem. Minder nieuws volgde later in de week toen Lebbeke voor de groene tafel een punt verloor nadat het in de wedstrijd tegen Lyra-Lierse een U21-speler te weinig had opgesteld.

Cappellen FC pakte de voorbije weken tegen de topploegen uit de reeks het maximum van de punten. Geel-rood mag zondag bewijzen dat het ook tegen de zogenaamde kleintjes kan. In de heenronde speelde Cappellen op Lebbeke misschien wel één van haar minste wedstrijden tot dusver. Kris Lenaerts kan zondag ook geen beroep doen op topschutter Laurens Symons die op Hasselt zijn derde gele kaart van het seizoen pakte. Verder kan er gerekend worden op dezelfde namen als in Hasselt.

De kern: Deckers, Van Riel, Nöstlinger, Verbist, Van Zantvoort, De Schutter, Joossens, El Madani, Kesteleyn, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga en Da Silva.
Geblesseerd: Van Kerckhoven, Sagov, Diawara, Geudens.
Geschorst: Symons (1/1)

Het verleden:
12/12/1965: RCFC – Lebbeke 2-2
20/03/1966: Lebbeke – RCFC 6-0
10/12/2022: Lebbeke – RCFC 1-1

Geschiedenis