Vooruitblik RAAL La Louvière – Cappellen FC

Cappellen FC staat zaterdagavond voor een loodzware opdracht. Niet alleen verloor geel-rood haar laatste vier wedstrijden; het neemt het bovendien dit weekend op tegen de absolute titelkandidaat. RAAL La Louvière moest vorige week haar leidersplaats voorlopig afstaan aan Lokeren-Temse, maar u hoeft zich niets te laten wijsmaken. De Henegouwers spelen volgend seizoen in het profvoetbal.

RAAL deelt dan wel haar naam met de voormalige bekerwinnaar; eigenlijk is RAAL La Louvière een club uit Charleroi. Daar speelde RCS Couillet dat na enkele fusies en stamnummerwissels transformeerde in wat nu dus RAAL La Louvière is. Wel speelt RAAL in het iconische Stade Du Tivoli. Met amper 5 tegendoelpunten in 12 wedstrijden heeft ex-Beerschot doelman Vanhamel een groot aandeel in de huidige hoogconjunctuur van de Henegouwers.

Yves Van Borm ziet met Emil Abaz en Thomas Van Zantvoort twee spelers terugkeren uit schorsing. Ook Joren Geudens is weer volledig fit voor de strijd. Ruben Kesteleyn blijft wel onbeschikbaar. Geel-rood heeft de ambitie om de negatieve trend van de voorbije weken een halt toe te roepen en in voetbal blijft een stunt altijd tot de mogelijkheden behoren.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Njengo, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Da Silva, Diawara, Kil, Lemoine, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga, Abaz, Geudens.
Geblesseerd: Kesteleyn.

Geschiedenis