Vooruitblik R. Olympic Club Charleroi – Cappellen FC

Cappellen FC sluit zaterdagavond het kalenderjaar 2023 af met een stevige verplaatsing naar Olympic Charleroi. De Henegouwers, die er deze week nog twee punten bijkregen voor de groene tafel, staan momenteel vijfde in het klassement en verloor al bijna twee maand niet meer.

De enige thuisnederlaag die de Doggen dit seizoen leden dateert zelfs al van de openingsspeeldag tegen Lokeren-Temse. Nadien volgende vier zeges en drie gelijke spelen. Olympic Charleroi, dat in het iconische Stade De La Neuville speelt, is een fusieclub die in 2019 ontstond na het samengaan van het oude Royal Olympic Club de Charleroi en kleine broer Châtelet-Farciennes dat toen wel al in de hoogste amateurafdeling aan de slag was. Het oude Olympic Charleroi speelde jarenlang op het hoogste niveau in België, maar zakte in de tweede helft van vorige eeuw naar derde klasse, waar het een opponent werd van Cappellen FC in de jaren 90. Zo’n tien jaar geleden zakte de club door financiële problemen zelfs weg naar provinciale. Ondermeer dankzij de fusie klom men dus weer op naar het hoogste amateurniveau.

Cappellen FC toonde vorig weekend weerbaarheid, maar mist in de zone van de waarheid nog steeds efficiëntie. Nochtans zijn de kwaliteiten zeker aanwezig om beter te doen dan de huidige zestiende plaats. Yves Van Borm hoopt alleszins om de heenronde in schoonheid af te sluiten met puntengewin in het Zwarte Land zoals Charleroi genoemd wordt. Ruben Kesteleyn keert terug uit schorsing.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Njengo, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Da Silva, Diawara, Kesteleyn, Kil, Lemoine, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga, Nzila, Abaz, Geudens.

Het verleden:
22/10/1994: Ol. Charleroi – RCFC 1-1
26/02/1995: RCFC – Ol. Charleroi 3-0
06/10/1996: RCFC – Ol. Charleroi 4-3
08/03/1997: Ol. Charleroi – RCFC 1-3
20/05/2006: OC Charleroi-M – RCFC 0-0
25/05/2006: RCFC – OC Charleroi-M 1-4
19/08/2006: RCFC – OC Charleroi-M 1-0

Geschiedenis