Vooruitblik K. Sint-Eloois-Winkel Sp. – Cappellen FC

De zege op het terrein van Namur was vorige week welgekomen. En met de trip naar het verre Sint-Eloois-Winkel komt er meteen een nieuwe kans op puntengewin. De West-Vlamingen tellen voorlopig slechts zes punten.

Sint-Eloois-Winkel is sinds 1999 actief in de hogere reeksen van het amateurvoetbal. Na ruim tien jaar en vele ereplaatsen in vierde klasse stootte het in 2014 door naar derde klasse. Ook daar werd meteen de kop van het klassement beoogd wat uiteindelijk leidde tot de promotie naar eerste nationale in 2019. Vorig jaar eindigde Winkel op de vijftiende plaats. Met Jérémy Perbet haalde de club afgelopen zomer een absolute topschutter in huis, maar met één zege tegen Olympic Charleroi en gelijke spelen tegen Visé, Leuven en Hoogstraten is er voorlopig nog geen hoera-stemming.

Cappellen FC wil uiteraard de kloof met Sint-Eloois-Winkel verder uitdiepen. Een zege zou al een verschil van zeven punten betekenen; een mooie bonus. Trainer Yves Van Borm wacht opnieuw de oefening om de juiste mix van 18 spelers te maken uit de beschikbare namen. Demont, Diawara, Nzila en Njengo deden alvast ritme op bij de beloften.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Njengo, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Diawara, Kesteleyn, Kil, Lemoine, Ristovic, Demont, Lemaire, Antonio, Nzila, Abaz, Geudens.
Gebleseeerd: Van Kerckhoven, Da Silva, Tshimanga.

Het verleden:
14/08/2005: Sint-Eloois-Winkel – RCFC 2-1

Geschiedenis