Vooruitblik Exc. Virton – Cappellen FC

247 kilometer. Dat is de afstand die er ligt tussen het Jos Van Wellenstadion en het Stade Yvan Georges van Virton. Geel-rood staat zaterdag voor een trip van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van het land.

Ruim zestig jaar geleden kwamen Cappellen en Virton elkaar al eens tegen in de toenmalige vierde klasse. Maar geen mens die er toen bij was, zal de vertoning zaterdag opnieuw bijwonen. De Luxemburgers speelden het grootste deel van hun geschiedenis in derde of vierde klasse. Sinds 2000 kampeerden ze geregeld in tweede klasse wat hen uiteindelijk ook in de hoogste amateurreeks deed belanden. In 2019 konden ze daar via de eindronde promotie afdwingen naar het profvoetbal. Afgelopen seizoen eindigden ze echter laatste en zakten dus opnieuw naar de eerste nationale afdeling. Opvallendste is dat ex-Chelsea-speler Ngolo Kanté de club afgelopen zomer overnam. Virton telt net als geel-rood zeven punten na vijf wedstrijden.

Cappellen FC wil de recente reeks graag een verlengstuk geven. De trip naar de profs van Virton oogt op papier niet eenvoudig, maar kansen zullen er ongetwijfeld komen. Trainer Yves Van Borm kan op dezelfde namen rekenen als de voorbije weken. Afgelopen maandag deden Nöstlinger, Njengo en Geudens ritme op bij de beloften.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Njengo, Joossens, El Madani, Diawara, Kesteleyn, Kil, Ristovic, Demont, Lemaire, Antonio, Nzila, Abaz, Geudens.
Gebleseeerd: Van Kerckhoven, Da Silva, Tshimanga.

Het verleden:
10/09/1961: RCFC – Virton 1-1
11/03/1962: Virton – RCFC 2-1
02/12/1962: RCFC – Virton 3-2
23/12/1962: Virton – RCFC 1-2

Geschiedenis