Vooruitblik Cappellen FC – KVV Thes Sport Tessenderlo

De voorbije weken werkte Cappellen FC zich met twee opeenvolgende zeges op naar de subtop van het klassement. Net als geel-rood telt Thes, onze opponent zondag, zes punten in het klassement. Wie wint, behoudt aansluiting met de top in het klassement.

Thes Sport is één van de bekendere opponenten uit de reeks. In de zomer van 2019 stonden beide teams nog tegenover elkaar in het Jos Van Wellenstadion. De Limburgse fusieclub stoomde in de tweede helft van het voorbije decennium vanuit eerste provinciale naar eerste amateur. In haar eerste seizoen eindigde Thes als eerste na de reguliere competitie. Ook de jaren die volgden, eindigde Thes steevast in de (sub)top van het klassement. Met onder meer Naqqadi, Jeunen, Voca en Mehanovic heeft Thes bijzonder veel aanvallend talent. En dan spreken nog niet eens over Laurens Symons; onze eigen topschutter van vorig seizoen. Het zal zaak worden om al die aanvalsgolven af te stoppen.

Met een tweede thuiszege op rij zou men van een fantastische start kunnen spreken bij Cappellen. De zege van vorig weekend tegen Visé heeft alvast het vertrouwen een boost gegeven; al waarschuwde Yves Van Borm voor overdreven optimisme. Tegen Thes recupereert de coach alvast Ruben Kesteleyn die terugkeert uit schorsing. Verder zijn ook Antonio en Geudens weer volledig fit.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Njengo, Joossens, El Madani, Diawara, Kesteleyn, Kil, Ristovic, Demont, Lemaire, Antonio, Nzila, Abaz, Geudens.
Gebleseeerd: Van Kerckhoven, Da Silva, Tshimanga.

Het verleden:
10/09/2016: RCFC – Thes Sport 0-1
28/01/2017: Thes Sport – RCFC 3-0
05/11/2017: RCFC – Thes Sport 5-2
17/03/2018: Thes Sport – RCFC 1-1
10/08/2019: RCFC – Thes Sport 1-1 (4-3)

Geschiedenis