Vooruitblik Cappellen FC – K. Sint-Eloois-Winkel Sport

Na een natte en koude winterstop staat Cappellen FC aan de vooravond van de terugronde van haar debuutseizoen in eerste nationale. Na enkele moeilijke maanden hoopt geel-rood in de komende wedstrijden de weg naar boven in te zetten

Sint-Eloois-Winkel staat momenteel op de negende plaats en kan, bij winst in een inhaalwedstrijd tegen Thes, zelfs opklimmen naar stek zes. Nochtans gaan de West-Vlamingen door woelig water want hun geldschieter besliste de overstap naar Roeselare te maken. Winkel zou daarom geen licentie aanvragen voor het komende seizoen en per definitie zakken naar tweede afdeling. De roodhemden sloten 2023 af met een knappe tien op twaalf.

In de heenronde verloor Cappellen kansloos bij Sint-Eloois-Winkel na wellicht haar zwakste wedstrijd van het seizoen. Yves Van Borm rekent er ongetwijfeld op dat zijn troepen toch iets willen recht zetten. Stefan Verbist vertrok naar Londerzeel. Verder is iedereen beschikbaar voor de eerste officiële wedstrijd uit 2024. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de West-Vlamingen afzakken naar het Jos Van Wellenstadion. Hopelijk levert dat betere resultaten op dan de eerste twee confrontraties in Sint-Eloois-Winkel.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Littel, Van Zantvoort, Njengo, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Da Silva, Diawara, Kesteleyn, Kil, Lemoine, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga, Nzila, Abaz, Geudens.

Het verleden:

14/08/2005: Sint-Eloois-Winkel – RCFC 2-1
22/10/2023: Sint-Eloois-Winkel – RCFC 3-0

Geschiedenis