Wedstrijdinfo Cappellen FC – KVC Lille United

Om de korte winterstop toch een klein beetje te verlengen zet Cappellen FC vrijdagavond al een punt achter de voetbaljaargang 2022. Met nog achttien wedstrijden na nieuwjaar staat er immers nog heel wat te gebeuren in het nieuwe jaar. Maar voor er gerust mag worden, wacht dus eerst de wedstrijd tegen fusieclub Lille United.

Lille is één van de vele nieuwkomers in de reeks. En het doet dat meer dan behoorlijk. Het kampeert momenteel op een gedeelde zevende plaats in het klassement en telt slechts vier punten minder dan Cappellen. Met zeges tegen Londerzeel en Pepingen-Halle tankte het de voorbije weken alvast voldoende vertrouwen. Opmerkelijk is dat met Glenn D’Huyvetter een oud-speler van Cappellen rondloopt bij Lille. D’Huyvetter speelde in 2008 en 2009 28 wedstrijden voor geel-rood. Verder hebben de Kempenaars veel ervaring in de rangen.

Wil Cappellen FC de maat nemen van Lille zal het uit een beter vaatje moeten tappen dan vorige week in Lille. De combinatie van mentaliteit en kwaliteit zal nodig zijn om Lille puntenloos huiswaarts te sturen. Ruben Kesteleyn, die vorige week nog niet fit genoeg bleek te zijn, komt bij de kern. Enkel Joossens blijft afwezig wegens zijn knieblessure. Tom Schipper selecteerde zeventien namen.

De kern: Gasten, Deckers, Van Kerckhoven, Nöstlinger, Verbist, Van Zantvoort, Sagov, El Madani, Kesteleyn, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga, Symons en Geudens.
Geblesseerd: Joossens.

Het verleden:
eerste ontmoeting