Vooruitblik Union Namur – Cappellen FC

Na de nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven is Cappellen FC weggezakt naar de dertiende plaats in het klassement. Met verplaatsingen naar Union Namur en Sint-Eloois-Winkel in het vooruitzicht liggen er echter kansen om de stap naar boven te maken. Een evidentie is dat natuurlijk ook niet.

Union Namur werd vorig seizoen tweede in de tweede afdeling van ACFF. Omdat Verlaine geen licentie aanvroeg mocht Namur de stap naar eerste nationale zetten. Het heeft misschien samen met Cappellen FC één van de kleinste budgetten van de reeks. De geel-zwarten pakten vooral punten in eigen huis en klopte zo Knokke en Tienen. Tegen Tienen werd een puntje gepakt.

Na de nederlaag van vorig weekend had iedereen het gevoel “Hier zat meer in”. De verloren punten moeten dus ergens goed gemaakt worden. Aan de inzet lag het de voorbije weken niet. Enkel in de zone van de waarheid zal de efficiëntie opgekrikt moeten worden. Buiten de landurig afwezigen Van Kerckhoven, Da Silva en Tshimanga is iedereen fit voor de strijd.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Njengo, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Diawara, Kesteleyn, Kil, Lemoine, Ristovic, Demont, Lemaire, Antonio, Nzila, Abaz, Geudens.
Gebleseeerd: Van Kerckhoven, Da Silva, Tshimanga.

Het verleden:
24/05/2007: Namur – RCFC 2-1
27/05/2007: RCFC – Namur 0-2