Vooruitblik RFC Knokke – Cappellen FC

Eindelijk. Het is zover. Woensdagavond start de competitie. In eerste nationale. En Cappellen FC maakt daar deel van uit. Voor het eerst in meer dan 20 jaar speelt Cappellen FC opnieuw op het hoogste amateurniveau. Het avontuur start met een trip naar Knokke dat vorig jaar de achtste plaats opeiste in het klassement en dit jaar wellicht minstens hetzelfde hoopt te doen.

RFC Knokke hoort net als Cappellen FC bij de oudste clubs van het land. Opvallend is het dat al bijna 100 jaar geleden is dat beide clubs elkaar ontmoetten. In het seizoen 1927-1928 toonde Knokke zich duidelijk de sterkste. Knokke vertoefde jarenlang in de provinciale reeksen. In 2013 startte het vanuit tweede provinciale een steile opmars. Met vier promoties in vijf jaar tijd stond Knokke al snel in eerste nationale waar het overigens meteen kampioen speelde. Omdat het geen proflicentie aanvroeg, bleef het in die reeks. Verrassend genoeg zakte het één seizoen later meteen naar tweede afdeling om vervolgens als een jojo weer meteen te promoveren. In het post-corona-jaar eindigde Knokke derde; vorig seizoen werd Knokke dus achtste. Bekendste naam bij de West-Vlamingen is wellicht Jens Naessens die bij onder meer Antwerp, KV Mechelen, Westerlo en Lierse Kempenzonen speelde.

Cappellen FC krijgt op het kunstgras van Knokke een eerste kans op puntengewin in eerste nationale. Afwachten hoe snel de troepen van Tom Schipper het ritme van eerste nationale kunnen oppikken. Schipper zag de voorbije weken zijn blessureboeg aardig gevuld worden. Ook nieuwkomer Zacarias Antonio viel afgelopen week uit met een stevige enkelblessure. Stefan Verbist haalt de competitiestart wel.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Joossens, El Madani, Diawara, Kesteleyn, Kil, Ristovic, Demont, Lemaire, Tshimanga, Abaz, Nzila, Achten.
Gebleseeerd: Van Kerckhoven, Da Silva, De Schutter, Antonio, Geudens.

Het verleden:
18/12/1927: RCFC – Knokke 1-1
06/05/1928: Knokke – RCFC 10-4