Vooruitblik Jong Gent – Cappellen FC

Met een trip naar Gent zet Cappellen FC zaterdagavond een punt achter het voetbalseizoen 2023-2024. Het lijkt trouwens al een eeuwigheid geleden dat Jong Gent nog op bezoek was in het Jos Van Wellenstadion. De heenwedstrijd stond immers al op de tweede speeldag op de agenda: in het weekend van 3 september; goed acht maanden geleden.

De jongerenbende van AA Gent leek lange tijd de beste U23-ploeg uit onze reeks te worden. Een reeks van zeven wedstrijden zonder zege zorgde er echter voor dat AA Gent wat wegzakte in het klassement en Zébra Elites de fakkel zag overnemen. De bekendste man bij AA Gent staat naast de zijlijn met de voormalig bondscoach van IJsland: Arnar Vidarsson.

Het wordt een beetje traditie, maar ook voor de laatste wedstrijd van het seizoen wordt het weer flink puzzelen voor Wesley Geuens. Somers, Nöstlinger en De Kuyffer keren terug uit schorsing, maar de laatste is geblesseerd. Ditmaal ontbreekt Lemoine wegens een gele schorsing. Ook Diawara en Ristovic ontbreken net als Da Silva en El Madani. De kans bestaat dat enkele jongeren aan de aftrap zullen staan in deze seizoensafsluiter.

De kern: Verpoest, Cranshoff, Somers, Nöstlinger, Achten, Van Zantvoort, Joossens, Kesteleyn, Kil, Minnebach, Van Den Broeck, Lemaire, Driessens, Stevens, Tshimanga, Nzila, Geudens.
Geblesseerd: Van Kerckhoven, De Kuyffer, De Schutter, El Madani, Da Silva, Diawara, Ristovic.
Geschorst: Lemoine (1/1)