Vooruitblik Cappellen FC – Antwerp FC U23

Na een welverdiend weekje rust, staat Cappellen FC voor de laatste rechte lijn van de competitie. Nog zes wedstrijden zijn er te spelen in het eerste seizoen in de hoogste amateurafdeling; vijf daarvan zijn er tegen clubs uit de rechterkolom van het klassement. Geel-rood hoopt dan ook in de komende weken nog minstens één plaatsje te kunnen opschuiven in het klassement, ook al is het behoud sinds het positief licentienieuws eerder deze week eigenlijk nu al een zekerheid.

Young Reds is de eerste van de zes opponenten die Cappellen nog voor de voeten geworpen krijgt. De Antwerpenaars staan na de zege tegen rode lantaarn Visé in het paasweekend op plaats twaalf in het klassement en tellen momenteel 34 punten. De grootste prestatie van de kleine Great Old vond plaats begin februari toen Antwerp met 0-3 won bij vice-leider Lokeren-Temse.

Sinds de trainerswissel waait er een nieuwe wind in het Jos Van Wellenstadion. De zeges tegen Namur en OHL deden het vertrouwen veel goed; de nederlaag op Charleroi bleef niet lang hangen. Tegen Antwerp wil Wesley Geuens zijn troepen naar een tweede thuiszege op rij loodsen. Daarvoor kan hij overigens opnieuw rekenen op Junior Nzila die terugkeert uit schorsing. Jonas Van Kerckhoven pakte na een seizoen blessureleed vrijdagavond zijn eerste speelminuten bij de beloften.

De kern: Verpoest, Cranshoff, Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Achten, Lemoine, Van Zantvoort, Njengo, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Da Silva, Kesteleyn, Kil, Minnebach, Ristovic, Demont, Vandebroek, Lemaire, Tshimanga, Nzila.