Voorbeschouwing City Pirates – Cappellen FC

Cappellen FC gaat zaterdagavond op het kunstgras van City Pirates op zoek naar drie levensbelangrijke punten. Door de nederlaag van twee weken geleden tegen Duffel nam het belang van de derby tegen de Piraten enkel toe. De vrije week heeft hopelijk voor bezinning gezorgd.

City Pirates begon met nauwelijks twee punten uit zeven wedstrijden dramatisch aan het seizoen. Derby-zeges tegen Cappellen en Berchem deden de hoop opleven, maar de ploeg uit Merksem bleef wisselvallig presteren. Eind januari begonnen de Piraten aan een knappe reeks van drie opeenvolgende zeges tegen Vosselaar, Temse en Heur-Tongeren die haar deed opschuiven in het klassement. Op Bocholt verloor het haar meest recente confrontatie.

Het hoeft weinig betoog dat Cappellen zaterdag maar beter wint. Ook al is dat veel eenvoudiger gezegd dan gedaan. Bart De Roover kan helaas niet rekenen op Andreas Destoop, die tegen Duffel één van de zeldzame spelers op niveau was. Destoop pakte zijn derde geel en is geschorst. Verder trainden Bouwman (enkel), Kil (hamstrings) en Faria Da Silva (rug) nauwelijks de voorbije weken. Het is dan ook koffiedik kijken of zij de aftrap halen. De Vriese hoort na zijn schorsing wel opnieuw bij de groep.

De Kern: Pirotte, Willemsen, Lenaerts, De Vriese, Volant, Floren, Bouwman (?), Mathyssen, Cornelissen, Joossens, Geuens, De Beukelaer, Faria Da Silva (?), Kil (?), Deckers, Wouters, Lemaire en Mitrovic.
Geschorst: Destoop (1/1).

Het verleden:
09/09/2017: City Pirates – RCFC 2-2
14/01/2018: RCFC – City Pirates 1-1
21/10/2018: RCFC – City Pirates 0-2