Voorbeschouwing Cappellen FC – City Pirates

Na de magere oogst uit de voorbije wedstrijden (3 op 12) heeft Cappellen FC stilaan nood aan een zege om zich opnieuw naar de bovenste regionen van het klassement te begeven. Zondag wacht de derby tegen City Pirates, dat vandaag verrassend op de laatste plaats van het klassement staat.

De Merksemnaars debuteerden vorig seizoen in de tweede klasse en kenden een zorgeloos seizoen. Met nagenoeg dezelfde kern loopt het dit seizoen allemaal wat minder vlot; al lag het ook nog nooit veel onder. Mede door blessures en schorsingen moest er vaak met pionnen geschoven worden. Vorig weekend tegen Bocholt ontbraken met Dreesen, Borges, Van Den Bogerd, Nesen en Van Zantvoort liefst vijf spelers door schorsing. Zij keren allen wel terug, maar nu ontbreekt wel Delalieux. Overigens verloor City Pirates slechts met 1-2 tegen Bocholt; toch één van de ploegen in vorm. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn.

Bart De Roover ziet zijn geblesseerdenboeg stilaan leeg lopen. Mathyssen hervatte de training en hoopt volgende week weer op het wedstrijdblad te staan. Enkel De Lil blijft buiten strijd. Engelen ondervond na afloop van de wedstrijd tegen Duffel hinder en is twijfelachtig. Verder wil Cappellen zondag een eerste thuiszege noteren.

De kern: Pirotte, Willemsen, Lenaerts, De Vriese, Volant, Floren, Destoop, Engelen (?), Cornelissen, Joossens, Geuens, Faria Da Silva, Kil, Deckers, Wouters, Lemaire en Mitrovic.
Geblesseerd: De Lil.

Het verleden:
09/09/2017: City Pirates – RCFC 2-2
14/01/2018: RCFC – City Pirates 1-1