Voorbeschouwing Spouwen Mopertingen – Cappellen FC

Met de trip naar Spouwen Mopertingen staat zondag één van de verste verplaatsingen van het seizoen op het programma. Cappellen FC heeft na de recente één op zes opnieuw nood aan puntenwinst. De kloof met de bedreigde veertiende plaats verkleinde vorige week immers opnieuw tot drie punten.

Spouwen Mopertingen kende een moeilijk seizoensbegin. Hoewel de kern zelfs versterkt leek ten opzichte van vorig seizoen bleven de Limburgers lange tijd onder de verwachtingen. Met nauwelijks vier punten uit de eerste zeven wedstrijden en acht uit de eerste twaalf kampeerde Spouwen Mopertingen lange tijd onderin de rangschikking. Sinds begin december pakten de geel-blauwen wel veertien punten in zeven wedstrijden waardoor de fusieclub doorgroeide naar de negende plaats in het klassement. Vorige week stuntte men nog door op Bocholt te gaan winnen.

Nadat Cappellen in de eerste vier wedstrijden van het kalenderjaar even veel ploegen uit de top zeven van het klassement moest bekampen, wachten nu vijf ploegen die onder geel-rood gerangschikt staan. Het hoeft nauwelijks benadrukt te worden dat die vijf wedstrijden de rest van het seizoen kunnen gaan bepalen. Bart De Roover ziet Maxim Volant en Robbe Kil terugkeren uit schorsing. Dirk Mathyssen en Maxim Deckers nemen hun plaatsen op het strafbankje in.

De Kern: Pirotte, Willemsen, Lenaerts, De Vriese, Volant, Floren, Destoop, Bouwman, Cornelissen, Joossens, Geuens, De Beuckelaer, Faria Da Silva, Kil, Wouters, Lemaire en Mitrovic.
Geschorst: Mathyssen (1/1), Deckers (1/1).

Het verleden:
16/10/2011: RCFC – Spouwen-Mopertingen 4-1
26/02/2012: Spouwen-Mopertingen – RCFC 1-3
09/10/2016: RCFC – Spouwen-Mopertingen 4-1
12/02/2017: Spouwen-Mopertingen – RCFC 0-0
12/11/2017: Spouwen-Mopertingen – RCFC 4-3
24/03/2018: RCFC – Spouwen-Mopertingen 0-1
06/10/2018: RCFC – Spouwen-Mopertingen 0-0

Geschiedenis