Voorbeschouwing SC City Pirates – Cappellen FC

Na de overwinning tegen Eendracht Aalst klopt Cappellen FC aan bij de top drie. Met nauwelijks twee punten achterstand op Aalst en Belisia Bilzen hoort die podiumplaats tot de mogelijkheden. De derby van zaterdagavond bij City Pirates wordt echter meteen een serieuze test gezien het recente palmares van de Merksemnaren. Voor Wesley Geuens wordt het extra speciale; zijn 250ste voor geel-rood. En dat op zijn 39ste verjaardag.

Het parcours van City Pirates vertoont gelijkenissen met dat van Cappellen FC. Een moeizame eerste periode leverde voor City Pirates net als voor geel-rood 11 punten op. Daarna begon de weg naar boven die vooral de laatste vijf weken echt vorm kreeg. Met vier zeges uit de laatste vijf wedstrijden speelde geel-blauw zich naar de subtop van het klassement. Vorig weekend haalde City Pirates nog een knappe zege bij Londerzeel.

Cappellen FC wil dus minstens haar plaats in de top vijf bestendigen tegen het einde van het seizoen. Voor de trip naar Merksem kan Tom Schipper niet rekenen op Thomas Van Zantvoort die vorige week uitviel tijdens de opwarming. Verder is iedereen beschikbaar. Sinds het oude SC Merksem hernoemd werd naar City Pirates wacht Cappellen al vijf wedstrijden vruchteloos op een zege. Het is tijd om die eerste zege te pakken.

De kern: Deckers, Volant, Van Kerckhoven, Verbist, Walen De Keyser, Akarom, Joossens, Geuens, Vallez, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire en Nöstlinger.

Het verleden:
09/09/2017: City Pirates – RCFC 2-2
14/01/2018: RCFC – City Pirates 1-1
21/10/2018: RCFC – City Pirates 0-2
09/03/2019: City Pirates – RCFC 1-1
14/11/2021: RCFC – City Pirates 1-2

Geschiedenis