Voorbeschouwing RFC Meux – Cappellen FC

In de vierde ronde van de Croky Cup trekt Cappellen FC zondagnamiddag naar Meux. De Naamse club schakelde twee weken geleden Tervuren Duisburg uit en was vorig weekend vrij. Opvallend is dat Meux en Cappellen elkaars pad drie seizoenen geleden ook al kruisten in de beker van België. Toen haalde Cappellen het om vervolgens uitgeschakeld te worden door de latere bekerwinnaar Zulte-Waregem.

Meux eindigde vorig seizoen als negende in de Waalse tweede klasse amateurs. De ploeg kampeerde een gans seizoen in de middenmoot. Hoewel de ploeg niet de bekendste namen bevat, is het opvallend dat een groot aantal spelers ook drie seizoenen geleden al op de mat stond in het duel met Cappellen. Geel-rood liep toen voor de rust 0-3 en 1-4 uit, maar moest uiteindelijk bibberen om met 4-5 te winnen.

Cappellen won vorig weekend voor de tweede maal op rij met strafschoppen. Of het dit weekend weer zover komt, is nog koffiedik kijken. Wel staat vast dat Bart De Roover zijn lijstje met strafschoppennemers moet aanpassen. Dante Walen De Keyser kreeg tegen Thes twee keer geel en is er dus niet bij. Maar ook Maxim Volant en Tiago Faria Da Silva zijn verplicht om van de zijlijn toe te kijken. Zij slikten tegen Thes immers al hun tweede gele kaart uit deze bekercampagne.

De Kern: Pirotte, Willemsen, De Wilde, Van Kerckhoven, Floren, Destoop, Mulder, S. Kil, Joossens, Geuens, De Vriese, R. Kil, Smet, Ristovic, Lemaire, De Wilde en Mitrovic.
Geschorst: Volant (1/1), Walen De Keyser (1/1), Faria Da Silva (1/1)

Het verleden:
28/08/2016: Meux – RCFC 4-5

Geschiedenis