Voorbeschouwing KVC Houtvenne – Cappellen FC

Met speeldag 24 op het programma nadert de competitie haar ontknoping. Na een indrukwekkende 21 op 24 lijkt het de voorbije weken weer wat stroever te lopen voor Cappellen met een 2 op 9; al geven die cijfers een vertekend beeld van de waardeverhoudingen uit die wedstrijden. Op Houtvenne wordt hopelijk weer de kentering ingezet naar een mooi seizoenseinde.

Houtvenne werd tijdens de winterstop de vreemde eend in de bijt. In de heenronde pakten de Kempenaars nauwelijks punten, maar moederclub Westerlo wil Houtvenne graag in tweede afdeling houden. Westerlo stalde een handvol spelers bij Houtvenne en dat won meteen verrassend bij Lyra-Lierse. Houtvenne kon in de weken die volgden geen zeges meer behalen waardoor het op de laatste plaats in het klassement blijft hangen. De wedstrijd van zaterdagavond wordt overigens op een bijveld van het Kuipje van Westerlo gespeeld.

Cappellen FC zette vorig weekend tegen Wijgmaal een degelijke prestatie neer, maar een gebrek aan efficiëntie zorgde ervoor dat geel-rood op een punt bleef steken. De winnaar in trainer Tom Schipper zal zijn spelers er ongetwijfeld op wijzen dat het na drie wedstrijden zonder zege hoog tijd wordt om nog eens te winnen. Cappellen moet het wel zonder draaischijf Robbe Kil stellen die vorige week zijn derde geel pakte. Björn Joossens blijft zo de enige speler die nog geen minuut miste in de lopende jaargang.

De kern: Deckers, Volant, Van Kerckhoven, Verbist, Walen De Keyser, Van Zantvoort, Vollon, Akarom, Joossens, Geuens, Vallez, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire en Nöstlinger.
Geschorst: Kil (1/1)

Het verleden:
31/10/2021: RCFC – Houtvenne 3-1

Geschiedenis