Voorbeschouwing Cappellen FC – Thes Sport

Na de krappe zege van vorig weekend bij Lochristi wacht geel-rood zaterdagavond een ploeg van een ander kaliber in de derde ronde van de Croky Cup. Met Thes Sport komt immers de ploeg die vorig seizoen de reguliere competitie als eerste afsloot in de hoogste amateurklasse en dit voor ‘profclubs’ als Virton, Lierse Kempenzonen en Deinze.

Thes Sport, nog steeds de club van Bernd Brughmans, had echter geen licentie aangevraagd voor 1B en kon dus niet promoveren. Desondanks beschikken de Limburgers ook dit seizoen over een bijzonder sterke kern. Afgelopen woensdag klopte Thes in een oefenwedstrijd Hades met sprekende 5-0-cijfers. Met Jeunen, Battista, Stefani, Poell en Vanaken loopt er alleszins klasse genoeg rond bij Thes.

Cappellen geraakte vorige week slechts met de hakken over de sloot in Lochristi en wil dan ook graag een betere prestatie op de mat brengen. Bart De Roover rekent daarvoor wel op dezelfde kern van vorig weekend. Iedereen is opnieuw beschikbaar.

De Kern: Pirotte, Willemsen, De Wilde, Volant, Van Kerckhoven, Floren, Destoop, Mulder, Walen De Keyser, S. Kil, Joossens, Geuens, De Vriese, Faria Da Silva, R. Kil, Lemaire.

Het verleden:
10/09/2016: RCFC – Thes Sport 0-1
28/01/2017: Thes Sport – RCFC 3-0
05/11/2017: RCFC – Thes Sport 5-2
17/03/2018: Thes Sport – RCFC 1-1

Geschiedenis