Voorbeschouwing Cappellen FC – RC Hades

Dit weekend wordt de topper uit tweede klasse amateur in Kapellen afgewerkt. Cappellen FC; vierde met zes punten; ontvangt dan Hades dat tweede staat met zeven punten. Na de overtuigende zege van vorige week hoopt Cappellen ook thuis de drie punten te pakken.

Hades versterkte zich in het tussenseizoen met onder meer Ruben Corstjens, Edwin Wang en Omar Bennassar. De Hasselaars krijgen dan ook terecht het etiket van outsider voor de titel opgekleefd. In de seizoensstart bewees Hades dat statuut. Heur-Tongeren (0-2) en Bocholt (4-1) werden vlot geklopt. Op de openingsspeeldag kon Temse wel een puntje sprokkelen (2-2). Peter Van Houdt, ex-STVV ondermeer, is trainer bij Hades.

De start van Cappellen mag voorlopig goed genoemd worden. Het programma voor de volgende drie wedstrijden oogt echter nog steeds zwaar. Het hoeft dan ook niet benadrukt te worden dat Cappellen bij winst een gouden zaak doet. Bart De Roover recupereert mogelijk Dirk Mathyssen die vorige week onbeschikbaar was wegens een verrekking in de hamstrings. Verder zijn het de vertrouwde namen van de voorbije weken.

De Kern: Pirotte, Willemsen, Lenaerts, De Vriese, Volant, Floren, Destoop, Mathyssen (?), Cornelissen, De Lil, Joossens, Geuens, Faria Da Silva, Kil, Deckers, Wouters, Lemaire en Mitrovic.

Het verleden:
25/09/2016: RCFC – Hades 1-1
21/01/2017: Hades – RCFC 3-1
18/11/2017: RCFC – Hades 0-3
07/04/2018: Hades – RCFC 1-0

Geschiedenis