Voorbeschouwing Cappellen FC – Pepingen Halle

Na het bemoedigende punt dat Cappellen FC vorige week op Lyra-Lierse wist te bemachtigen, ontvangt geel-rood zondag de Vlaams-Brabanste fusieclub Pepingen-Halle dat vorige week haar openingswedstrijd tegen Londerzeel verloor na twee late tegendoelpunten.

Pepingen Halle zakt voor het eerst in de geschiedenis af naar het Jos Van Wellenstadion. De voorbije twee seizoenen stond Corona even vaak een bezoek in de weg. Dat maakt wel dat de club nog steeds relatief onbekend is als tegenstander. De Vlaams-Brabanders dwongen in 2019 via de eindronde promotie af naar de tweede klasse Voetbal Vlaanderen en spelen dus momenteel op hun hoogste niveau ooit. Na de nederlaag van vorig weekend zullen ze gebrand zijn om in Kapellen minstens één punt te sprokkelen.

Cappellen FC tankte vorig weekend na de rust vertrouwen tegen Lyra Lierse en moet nu voor eigen volk bevestigen. Met enkele toppers in het vooruitzicht laat Cappellen best niet teveel punten schieten. Wesley Geuens werd vorige week in het slot gewisseld, maar geraakt normaal speelklaar. Nesta Vallez pikte deze week aan met de groep en komt eveneens in aanmerking voor een plek op het wedstrijdblad. Dat is nog te vroeg voor Medelinskas. Hij blijft nog even in de wachtkamer.

De kern: Deckers, Volant, Van Kerckhoven, Verbist, Walen De Keyser, Van Zantvoort, Vollon, Akarom, Joossens, Geuens, Vallez, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire en Nöstlinger.

Het verleden:
11/08/2012: Pepingen – RCFC 1-0
01/12/2019: Pepingen-Halle – RCFC 0-1

Geschiedenis