RFC Knokke – Cappellen FC 3-0

Cappellen FC keerde met lege handen en een overdreven 3-0-nederlaag terug uit Knokke voor haar eerste wedstrijd in eerste nationale. Geel-rood botste op een efficiënt Knokke dat Cappellen vakkundig de nek omwrong. Het had allemaal anders kunnen lopen, maar bij 0-0 strandde een schitterende vrije trap van Van Zantvoort op de kruising.

Beide ploegen begonnen wat timide aan de eerste schooldag. Het eerste gevaar kwam van Cappellen. Abaz legde aan vanop ruim 25 meter. Doelman Goblet haalde het leer uit de winkelhaak. Aan de overzijde haalde Jolloh op snelheid de achterlijn; Prudhomme trapte in één tijd nipt over. Net voorbij het kwartier mocht Van Zantvoort aanleggen voor een vrije trap. Goblet was geklopt, maar het doelhout behoedde Knokke van een achterstand. Ook Kil mocht rond het half uur aanleggen voor een vrije trap. Die belandde in het midden van het doel en leverde niet teveel problemen op voor Goblet. Knokke kwam nadrukkelijker op het voorplan en dat leverde uiteindelijk een doelpunt op. Na een hoekschop van Prudhomme kon Naessens aanleggen; Joossens redde knap al had er wel gefloten kunnen worden voor een overtreding van een lokale spits. Dat brak geel-rood zuur op, want de volgende hoekschop werd door de sterke Naessens wel tegen de touwen gewerkt: 1-0.

Na de rust zorgde Cappellen voor druk naar voren. In de zone van de waarheid waren de bezoekers echter te weinig doortastend om tot kansen te komen. Dan deed Knokke het beter. Naessens lanceerde Prudhomme voor een snelle tegenaanval. Het schot van de spits week af en verschalkte zo Joossens: 2-0. Knokke had haar organisatie op orde en gaf weinig ruimte weg. Enkele afstandspogingen vormden weinig problemen voor Goblet. In de slotfase zorgde een nieuwe counter voor de eindcijfers. Mbiye werd nog afgeblokt, maar Jolloh pikte het leer op en zorgde voor 3-0.

Knokke: Goblet; De Poorter, Vanraefelghem, Schoonaert, Buysse; Jalloh (88′ Bailly), Pieters, Pierre, Mfumu (68′ Hebbelinck); Prudhomme (77′ Aelterman), Naessens (77′ Mbiye).
Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, De Kuyffer, Somers, Diawara (46′ Ristovic); Kil, Nöstlinger (83′ Nzila), El Madani (70′ Lemaire), Tshimanga; Abaz (64′ Verbist), Van Zantvoort (83′ Littel).
Doelpunten: 34′ Naessens 1-0, 63′ Prudhomme 2-0, 88′ Jolloh 3-0.
Geel: 28′ Jolloh, 50′ Kesteleyn, 74′ Vanraefelghem, 90′ Buysse.

Geschiedenis