RC Hades – Cappellen FC 1-1

We hadden het op voorhand voorspeld: de partij bij Hades zou een close game worden. Cappellen FC startte goed, maar verloor net voor de rust wat de controle. Hades profteerde en trok met een voorsprong de rust in. De thuisploeg trok vervolgens een muur op. Geel-rood bleef echter geduldig. Na het uitvallen van Joossens wist Nöstlinger alsnog een punt uit de brand te slepen.

Cappellen FC opende met veel balbezit en ook het doelgevaar volgde al snel. Gijbels moest redding brengen op een kopbal van Geudens en Kesteleyn trapte na een snelle aanval naast. Op het kwartier werd een heerlijke aanval net niet beloond. Walen De Keyser mikte een lage voorzet van Deckers op de lokale doelman. In het derde kwartier verloor geel-rood echter de controle over de partij, waardoor Hades beter in de wedstrijd kwam. Convents plaatste de bal net voorbij de verste paal en Joossens moest plat op een schuiver van Bongiorno. Toen Kil even later de bal verloor, kon Convents aan de haal. Van Ratingen duwde de lage vooorzet binnen; 1-0.

Na de rust plooide Hades volledig terug en deed het er alles aan om de kleine voorsprong te verdedigen. Het was voor Cappellen niet eenvoudig om de nodige openingen te vinden. Geudens kon bij een vrije trap van Deckers koppen, maar Gijbels stond op de juiste plaats. Even later bereikte Tshimanga Walen De Keyser. Zijn listig lobje ging maar net over. Cappellen bleef komen. Tshimanga kwam goed naar binnen. Gijbels stond echter op de juiste plaats om het schot te keren. De bezoekers kwamen niet meer in het stuk voor. Lemaire en Kesteleleyn zetten een vlotte aanval op; het schot van El Madani ging over. Eén keer kwam Hades aan de overzijde. Joossens blesseerde zich bij het ontzetten en moest de strijd staken. Geel-rood gaf niet op en op aangeven van Van Zantvoort duwde Nöstlinger de oververdiende gelijkmaker binnen. In het slot moest de ingevallen Demont Vanratingen nog van de 2-1 houden.

Hades: Gijbels; Caubergs, Jacquemyn, Gueroui, Leyssens (76′ Olaerts); Vanratingen, Celen, Elens, Bongiorno (89′ Verbeeck); Cinti en Convents (61′ Maesen).
Cappellen FC: Joossens (87′ Demont); Kesteleyn, Geudens, Ristovic, Deckers (87′ Sagov); Kil, Nöstlinger, Van Zantvoort, Lemaire; Tshimanga (78′ Meukens) en Walen De Keyser (72′ El Madani).
Doelpunten: 37′ Vanratingen 1-0, 90+1′ Nöstlinger 1-1.
Geel: 61′ Convents, 74′ Leyssens, 76′ Deckers, 84′ Bongoirno.

Geschiedenis