RAAL La Louvière – Cappellen FC 0-0

Met een zeer strakke organisatie is Cappellen FC erin geslaagd om La Louvière op een doelpuntenloos gelijkspel te houden. Geel-rood gaf eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans weg en Joossens moest dan ook geen wonderen verrichten om de thuisploeg van doelpunten te houden. Een opsteker voor Cappellen dat op basis van de inzet dat punt zelfs gewoon verdiende.

Met Geudens, Van Zantvoort, Diawara en Kesteleyn werden vier nieuwe namen in de basis gedropt door Yves Van Borm die vanuit de tribune moest toekijken en de honneurs dus aan Wesley Geuens overliet. De thuisploeg nam het initiatief en kwam al snel tot doelgevaar. Gobitaka kan vanop rechts naar binnen, maar trapte naast. Aan de overzijde mikte Kil een vrije trap recht op doelman Vanhamel. Na een kwartier volgde de beste kans voor de thuisploeg. Kesteleyn haalde een kopbal van de doellijn. La Louvière domineerde het gebeuren, maar kreeg de bezoekende afweer niet uit verband gespeeld. Op het half uur volgde wel een heet standje voor de kooi van Joossens. Twee pogingen werden afgeblokt waarna Corneille naast trapte. Net voor de rust ging een vrije trap van Maes aan iedereen, maar ook aan de tweede paal voorbij.

Na de onderbreking kregen we meer van hetzelfde te zien. La Louvière had de bal, maar deed daar amper iets mee. Maes trapte ver over en een grondscherend schot van Corneille kon Joossens niet verontrusten. Een slotoffensief van de thuisploeg bleef uit. Joossens kwam nog enkele flankvoorzetten plukken, maar echte kansen kreeg RAAL niet meer. De toegevoegde tijd speelde zich zelf hoofdzakelijk af op de helft van de groenhemden, maar kansen creëerde ook Cappellen niet meer.

RAAL La Louvière: Vanhamel; Faye, Corneille, Gobitaka, Soumaré (67′ Franco), Maisonneuve, Kiankaulua, Ito, Dianessy, Calant (46′ Cenci), Maes (58′ Vancamp).
Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Nöstlinger, Geudens, Somers, Lemaire; Lemoine (89′ Littel), Kil, Verbist, Diawara (85′ Njengo); Van Zantvoort (79′ Abaz).
Doelpunten: geen.
Geel: 52′ Diawara, 60′ Dianessy, 61′ Verbist, 62′ Cenci, 79′ Kesteleyn.

Geschiedenis