Facts and Figures

Na afloop van het seizoen is het tijd om wat opvallende cijfers op een rijtje te zetten.

– Met haar vierde plaats zette geel-rood haar beste prestatie neer sinds het kampioenenjaar 2014-2015. Cappellen FC pakte voor het eerst sinds dat seizoen overigens ook een periodekampioenschap.
– Cappellen kende met slechts elf punten uit elf wedstrijden een slechte start. Uit de volgende 19 wedstrijden pakte het 42 punten. Dat zijn er evenveel als kampioen Hoogstraten in dezelfde periode.
– Cappellen eindigde in het thuisklassement als derde. Enkel Hoogstraten en Belisia deden beter in eigen huis.
– In het uitklassement pakten Hoogstraten, Aalst en Lyra-Lierse meer punten dan geel-rood.
– Cappellen FC scoorde slechts in drie competitiewedstrijden niet. Geen enkele ploeg deed beter.
– Björn Joossens speelde als enige elke minuut in de competitie. Maxim Volant miste 90 minuten; Jonas Van Kerckhoven 94.
– Als we ook de beker en de eindronde meetellen, speelde Maxim Volant exact 3.000 minuten dit seizoen. Dat zijn er 30 meer dan Joossens die de eindrondewedstrijd op Aalst vanop de bank beleefde. Jonas Van Kerckhoven speelde 2.996 minuten.
– Slechts twee spelers zaten elke wedstrijd in de wedstrijdkern. Naast doelman Joossens was dat de jonge Raf Meukens; al bleef hij drie keer aan de bank gekluisterd.
– Yves Van Heurck en Tom Schipper gebruikten 24 spelers in de competitie. Jongeren Lars Van Riel, Zeno Antunes Da Silva, Oliver Geyskens, Jari Luijckx en Robbe Demont maakten dit seizoen hun debuut. Het moet lang geleden zijn dat zoveel jeugdspelers hun kans kregen.
– In alle competities samen scoorde Cappellen 60 keer; al had het tweemaal de hulp van een verdediger nodig. Dante Walen De Keyser scoorde 18 keer; Kil 9 keer en Van Zantvoort 8 keer.
– Dante Walen De Keyser zorgde voor 9 assists; Jonas Van Kerckhoven gaf zes maal de beslissende pass.
– In 34 wedstrijden kreeg Cappellen 52 gele kaarten. Maxim Volant en Thomas Van Zantvoort pakten elk zeven keer geel; Maxim Deckers kreeg er vijf.
– Cappellen eindigde de wedstrijd drie keer met tien. Zowel Vallez, Nöstlinger als Kil kregen tweemaal geel in één wedstrijd.