Nabeschouwing Vosselaar – Cappellen FC

Cappellen FC kon in Vosselaar de nederlaag tegen Hades meteen naar het verleden voetballen. Tegen een weliswaar gehandicapt Vosselaar had Cappellen doorlopend overwicht en vond het door de zege opnieuw aansluiting vinden bij de top van het klassement.

Ook Bart De Roover was tevreden. “Als je naar Vosselaar komt, weet je dat er een lastige wedstrijd wacht. We zijn echter met de juiste mentaliteit aan de partij begonnen om ons meteen in de partij te knokken. Dat rendeerde, want door onze pressie slaagden we er ook in om twee keer te scoren. Eigenlijk had de wedstrijd dan al beslist moeten zijn als we efficiënter waren geweest. Nu bleef het opletten, want op die kleine veld kan je al eens sneller verrast worden door een vreemde bal.” Toch had Cappellen het na de rust niet onder de markt. “We vergaten even scherp te zijn als in de eerste periode. Daardoor kwam Vosselaar opnieuw in de wedstrijd. Zones werden onvoldoende afgeschermd en we gaven teveel ruimte weg. Gelukkig konden we na de 1-2 snel een derde doelpunt maken en hielden we nadien de wedstrijd wel onder controle. We kunnen nu focussen op de derby van volgende week.”

Seppe Kil had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. “Vosselaar had tot dusver geen punt laten liggen in eigen huis. We wisten dus dat het geen eenvoudige opdracht zou worden, maar we begonnen scherp om een antwoord te kunnen bieden op het gevechtsvoetbal van Vosselaar. We combineerden die felheid echter met goede combinaties en dat leverde al snel de 0-1 op.” Cappellen had Vosselaar in een wurggreep en loste die nauwelijks. “Er was gevraagd om hoog druk te zetten en dat plannetje klopte goed. De voorsprong maakte het natuurlijk makkelijker, want Vosselaar moest meer komen en op de tegenaanval konden we extra dreigen. De dubbele voorsprong bij de rust was ideaal, maar er zat mogelijk meer in.” Na de rust had Cappellen het moeilijk om hetzelfde niveau te brengen. “We wisten dat Vosselaar zou komen. Toch sloop er onbewust wat nonchalance in de ploeg waardoor we Vosselaar in de wedstrijd lieten komen. Bij de 1-2 was er even een moment van twijfel, maar de 1-3 zorgde voor rust. Daarna konden we de wedstrijd rustig controleren.” Een opmerkelijk doelpunt overigens. “Schrijf maar dat het een familiedoelpunt was. De lange bal kwam van Maxim Volant, de broer van mijn vriendin, en het was Robbe die de bal tot bij mij verlengde. Een leuk extraatje uiteraard. De blik kan nu vooruit naar de partij tegen Berchem; toch een wedstrijd waar naar uitgekeken wordt.”

Steven Edwards was de verrassing in de kern van Bart De Roover. De Nederlander liet zich meteen opmerken bij zijn invalbeurt. “Ik ben vooral blij terug te kunnen voetballen. Begin mei speelde ik mijn laatste wedstrijd bij Helmond. Nadien trainde ik nog bij de “Spelers zonder contract”; maar die trainingen en wedstrijden stopten eind juli al. Gelukkig zoch Cappellen blijkbaar een speler met mijn profiel zodat ik hier nu aan de slag kan.” Voor Edwards is het uiteraard even aanpassen. “Het voetbal is heel anders. In België wordt veel fysieker gespeeld. Meer duels, meer lopen, intenser. Ook het tactische aspect is heel belangrijk hier. Ik denk wel dat ik binnen deze ploeg mijn voetballende kwaliteiten kan gebruiken bij de opbouw van achteruit. Daar werd in Nederland enorm op gehamerd.” Zijn eerste wedstrijd leverde meteen een zege op. “Dat is extra leuk. Hopelijk kan ik de volgende weken nu extra minuten maken.”