Nabeschouwing Spouwen Mopertingen – Cappellen FC

Onder het goedkeurend oog van de eerste lentezon pakte Cappellen FC zondag drie belangrijke punten op het terrein van Spouwen Mopertingen. De kloof met de veertiende plaats bedraagt daardoor opnieuw vijf punten. Geel-rood had voortdurend overwicht tegen de Limburgers die in 90 minuten geen enkele bal tussen de palen kregen.

“Ik ben tevreden”, trapte Bart De Roover een open deur in. “Niet alleen over het resultaat of over de voetballende acties die we brachten. Maar ook over de mentaliteit die de spelers getoond hebben. Iedereen voerde zijn taken uit en we waren niet te beroerd om extra meters te maken voor de groep.” Al in het eerste kwartier toonde Cappellen een gezonde drang naar voren. De Roover: “We willen elke wedstrijd winnen. Met één punt schieten we weinig op. De eerste warmte was nochtans even wennen voor iedereen. Toch dwongen we in het eerste kwartier al een drietal goede kansen af. Als we daar op voorsprong waren geklommen, hadden we het onszelf nog makkelijker kunnen maken. Ook na de rust hadden we veruit de beste mogelijkheden. We probeerden de opbouw te verzorgen ondanks het belang van deze wedstrijd.” Net voorbij het uur viel de verlossende eerste treffer. “Een pluim voor Tiago daar. Velen zouden zelf getrapt hebben, maar hij legde de bal panklaar voor Destoop die perfect afwerkte. Bouwman zorgde al snel voor 0-2 waarna we de wedstrijd gecontroleerd konden uitspelen. In een reeks van vijf heel belangrijke wedstrijden doet deze eerste zege alvast veel deugd.”

Pim Bouwman zorgde met zijn eerste doelpunt voor Cappellen FC voor de zekerheid. “Het is altijd leuk om je steentje bij te dragen. Ik gaf de bal expres wat effect mee om de doelman te verrassen; al was het eigenlijk wel de bedoeling om de bal hoger te trappen. Hij ging er echter lekker in en dat is wat telt.” Het had niet veel gescheeld of Bouwman had niet eens aan de aftrap gestaan. “Ik had last van de enkel en kreeg een inspuiting om de pijn te trotseren. Afgezien daarvan voel ik dat ik steeds dichter naar mijn gewenste vormpeil toegroei.” Bouwman zag een groot verschil met de wedstrijd van vorige week. “Uiteraard speelden we zelf een goede partij, maar Spouwen Mopertingen is toch een lager niveau dan bijvoorbeeld Patro Eisden of Hades. Tegen Spouwen-Mopertingen hadden we doorlopend het betere van het spel, ook al moesten we na ons sterk openingskwartier toch even zoeken. In de strijd om het behoud zijn dit drie welgekomen punten. We hebben opnieuw een beetje marge. Hopelijk kunnen we die kloof de komende weken verder uitbouwen. Met onze voetballende capaciteiten moet dat toch tot de mogelijkheden behoren.”