Nabeschouwing Hoogstraten – Cappellen FC

Cappellen FC heeft zich zaterdagavond geen cadeau kunnen doen in de streekderby bij Hoogstraten. Het kwam andermaal snel op achterstand en kon daarna onvoldoende brengen om de scheve situatie recht te trekken. Geel-rood beet in het zand en moet opnieuw achterom kijken in het klassement.

Bart De Roover nam zijn tijd na afloop van de wedstrijd om zijn spelers toe te spreken. Hij was zichtbaar ontgoocheld over de prestatie en het resultaat. “Het is jammer om vast te moeten stellen dat sommige spelers niet beseffen waarmee ze bezig zijn. Ik weet dat wij geen profclub zijn, maar ook op dit niveau is een bepaalde professionele ingesteldheid nodig. Iedereen kan eens een mindere dag hebben, maar de juiste mentaliteit en focus zijn een minimale vereiste.” De vroege achterstand was andermaal een doorn in het oog. “Hoogstraten speelt graag vanuit de organisatie. Dan moet je absoluut vermijden om op achterstand te komen. Toch slikken we al na anderhalve minuut een tegentreffer. Dan loop je meteen achter de feiten aan. Na de rust kwamen we beter voor de dag en verdienden we zelfs de gelijkmaker, maar dat was ons niet gegund.”

Sebbe De Beukelaer kwam door de schorsing van Volant en Geuens aan de aftrap. En dat ging de jonge verdediger goed af. “Ik ben tevreden over mijn eigen prestatie, maar als team hebben we daar weinig aan.” Ook De Beukelaer vond niet meteen een reden voor die vroege achterstand. “Het leek wel alsof we niet goed wakker waren. Aan automatismen lag dat niet, want op training spelen we genoeg samen. Die snelle 1-0 was wel een domper, want het maakte de opdracht veel moeilijker. We reageerden wel goed en gaven nauwelijks nog iets weg.” Bijna zorgde De Beukelaer zelfs voor de gelijkmaker, maar hij werd uiteindelijk teruggefloten wegens buitenspel. “Toen ik de bal op doel trapte, week die nog even af op Robin Lenaerts die buitenspel stond. Alleen dacht ik even dat hij al voorbij de doellijn stond. Daarna gingen we met drie achterin spelen en was het achterin zeker opletten. Helaas viel de gelijkmaker niet. We hebben nog vijf wedstrijden. We moeten nu proberen om snel zekerheid te hebben over het behoud.”

Ook Emmerik De Vriese baalde als een stekker. “Hoogstraten wou de zege meer dan wij deden. En dat maakte het verschil. Voetballend waren ze zeker niet de betere van ons, maar zij hadden de juiste mentaliteit. Onze slechte start hypothekeerde natuurlijk onze kansen op een goede afloop. Het is vreemd dat ons dat zo vaak overkomt; hoewel we er steeds op gewezen worden. Na de rust kwamen we beter voor de dag. Het duurde nog wel even, maar kregen toch een aantal goede kansen. Achteraf moet je gewoon vaststellen dat er hier veel meer inzat dan deze nederlaag.” Sinds vorige week speelt De Vriese als buffer voor de defensie. “Ik voel mezelf goed in die rol. Het was wel hard werken, want Hoogstraten had veel lopende spelers in de rangen.”Cappellen is verrevan zeker van het behoud. De Vriese: “Iedereen moet voor de spiegel gaan staan. Er zijn nog vijf wedstrijden. Daarna moet iedereen kunnen zeggen dat ze het beste van zichzelf gegeven hebben.”