Nabeschouwing Hoogstraten – Cappellen FC

Cappellen FC is er zaterdag in geslaagd om de nul van de tabellen te vegen. Dat dat in de derby bij Hoogstraten gebeurde, maakte het uiteraard extra leuk. Zeges op Hoogstraten zijn immers een zeldzaamheid voor geel-rood.

Bart De Roover was toch wel opgelucht. “In 13 wedstrijden sinds begin juli hadden we slechts éénmaal verloren, maar de nood aan een eerste competitie-zege was toch aanwezig. We begonnen goed aan de partij en creëerden ook toen al enkele goede kansen. Defensief kwamen we slechts één keer in de problemen na een snelle infiltratie. In het laatste kwartier van de eerste periode gingen we dan mee in de emotie die Hoogstraten op de mat legde waardoor we vergaten te voetballen.” Ook na de rust had Cappellen de wedstrijd in handen. “Pas in het slotkwartier kwam Hoogstraten opzetten, maar creëerden wij nog steeds de beste kansen. Tweemaal alleen voor de doelman en ook trapten nog eens op de paal. We hebben een moeilijke uitwedstrijd tot een goed einde gebracht en mogen daar blij mee zijn.” Toch hield De Roover zijn troepen scherp. “Het was een fysiek zware wedstrijd en woensdag volgt al een nieuwe opdracht. Het is een mooie beloning voor ons bekerparcours, maar het is een vervelende wedstrijd gezien onze krappe kern.”

Voor Rick Mulder leverde zijn eerste basisplaats meteen een eerste doelpunt op. “Dat is altijd leuk meegenomen uiteraard”, vond de Nederlander. “Ik begin me hier steeds beter thuis te voelen. In het beginnen van het seizoen was het wennen aan de manier van voetballen en de positie op het veld. Maar ik vind meer en meer mijn draai binnen de ploeg.” Ook Mulder zag dat Cappellen goed aan de wedstrijd begon. “Helaas konden we niet scoren uit onze kansen. Maar gelukkig liet ook Hoogstraten een grote kans liggen. Na de rust konden we dan gelukkig wel scoren waarna we de wedstrijd winnend konden afsluiten. Hoogstraten probeerde de wedstrijd nog wel te doen kantelen, maar echte kansen kregen ze niet meer.” Mulder trapte zelf de 0-1 tegen de touwen. “Ik zag Tiago op links vertrekken. Ik kon zelf vrij inlopen naar de tweede paal en Tiago had me gezien en speelde me perfect aan.” Woensdag volgt Eupen. “Voor mij een totaal onbekende ploeg, maar het zou een technisch onderlegde ploeg zijn. Laat ons hopen dat dat in ons voordeel is.”

Maxim Volant kon samen met de rest van de defensie voor het eerst de nul houden in de nog prille competitie. “Ondanks het feit dat er twee nieuwe backs naast Wesley en mezelf stonden, hebben we dat zonder veel problemen kunnen realiseren. De communicatie verliep vlot. We hadden het onszelf misschien nog makkelijker kunnen maken als we bij de rust al op voorsprong hadden gestaan. Nu bleef het ook na onze voorsprong nog te lang spannend. Hoogstraten ging met lange ballen spelen en het is toch steeds uitkijken of zo’n bal niet verkeerd valt.” Maar dat gebeurde niet en Cappellen won. “Het is goed dat die eerste zege er is. Nu kunnen we ontspannen toewerken naar de bekerwedstrijd. Bij een nederlaag in Hoogstraten had er toch ook op die wedstrijd spanning gezeten.”