Nabeschouwing Heur-Tongeren – Cappellen FC

Cappellen FC boekte zondag de grootste uitzege sinds 26/10/2014 toen het met 0-10 won op het terrein van Visé. Die zege dateerde uit het historische kampioenenjaar waarin geel-rood zelfs met 0-13 won bij Turnhout. Cappellen wist zich op het terrein van Heur-Tongeren eindelijk te verzekeren van een verlengd verblijf in de tweede afdeling.

“Het is jammer dat we daar zolang op hebben moeten wachten”, vond Bart De Roover. “Al is vandaag andermaal gebleken dat je nooit op andere clubs moet rekenen. De laatste weken is er het ene verrassende resultaat na het andere. Gelukkig hebben we het vandaag wel zelf kunnen klaren en kunnen we de slotwedstrijd tegen Bocholt toch enigszins ontspannen tegemoet treden.” De Roover had er vooraf wel vertrouwen in. “Opvallend genoeg kenden we één van de beste trainingsweken van het seizoen. Dat hebben we ook op het terrein doorgetrokken zonder overhaast te werk te gaan. Op de moeilijke momenten konden we bovendien rekenen op Björn Joossens die toch twee cruciale reddingen in huis had. Dat we nog eens de nul konden houden, is ook een opsteker voor hem en zijn defensie.” Kan De Roover tevreden terugblikken op het seizoen? “Ik ben uiteraard blij dat we gered zijn, maar er zat zoveel meer in. In december hebben we op enkele weken tijd een zestal punten te grabbel gegooid. Tel die er vandaag bij en we stonden vlot in de top vijf geparkeerd.”

Nico Lemaire had niet alleen een voet in de openingstreffer; na een half uur zorgde hij ook voor de knappe 0-3. “Eindelijk mijn eerste doelpunt. Ik heb er net geen twee seizoenen op moeten wachten. Uiteraard is het niet mijn hoofdtaak om voor doelpunten te zorgen, maar ik geef toe: het is leuk.” Dat het doelpunt er kwam na de mooiste aanval van de wedstrijd gaf het doelpunt nog dat tikkeltje extra. “Uiteraard kan je zo’n combinatie op kunstgras net iets makkelijker brengen.” Net als zijn trainer vond Lemaire het hoog tijd om de zekerheid over het behoud te verwerven. “We hebben te vaak met de punten gemorst waardoor we pas nu absolute zekerheid hebben. De opdracht op Tongeren was dan ook duidelijk. We hebben die wedstrijd goed aangevat en zijn eigenlijk nooit echt in de problemen gekomen.” Volgende week wacht met Bocholt nog een ploeg uit de top van het klassement. Lemaire: “Ook met hen hebben we eigenlijk nog een rekening openstaan. We zouden graag nog een zege pakken om de kaap van de 40 punten te ronden. Het zou ook leuk zijn om het seizoen met een zege te kunnen afsluiten.”

Emmerik De Vriese kopte geel-rood halfweg de eerste periode naar de 0-1. “Koppen is niet bepaald mijn specialiteit, maar op de gemeten voorzet van Lemaire was het gewoon zaak om goed te timen. De bal was bovendien hard genoeg om de keeper geen kans te geven.” Na de 0-1 had Cappellen de wedstrijd aardig onder controle. “We konden de wedstrijd snel op slot doen. Al hadden we het geluk een beetje aan onze kant toen Björn tweemaal gepast tussen kwam. Je weet immers nooit wat er gebeurt als de tegenstander vertrouwen kan putten uit een doelpunt.” Dat doelpunt voor Heur-Tongeren kwam er dus niet en Cappellen won ruim. “We staan hier zeker niet op tafel te dansen omdat we gered zijn. Onze ambitie lag hoger. We moeten nu proberen om volgende week Bocholt te kloppen. De motivatie zal er zeker zijn en als onze efficiëntie even hoog ligt als afgelopen zondag zit dat er zeker in.”