Nabeschouwing Duffel – Cappellen FC

Cappellen FC mocht zondag een dankwoord richten aan Björn Joossens. De doelman was zowat de enige bezoeker op niveau en bezorgde Cappellen zo een punt op het terrein van Duffel. We kijken met hem en doelpuntenmaker Geuens terug op de puntendeling.

“Het is opvallend dat het niet voor het eerst dit seizoen is dat we zo zwak aan een wedstrijd beginnen”, analyseerde Joossens. “Ook op Sint-Niklaas en Patro Eisden hadden we hetzelfde probleem. Het is mij echter niet geheel duidelijk wat daarvan de oorzaak is. Het is ook vreemd dat we blijkbaar vooral op verplaatsing niet scherp genoeg aan de aftrap staan.” Na de 1-0 werd Joossens nog enkele keren aan het werk gezet. Enkele pogingen van El Yazidi misten bovendien maar net de juiste richting. “Het klopt dat de partij bij de rust eigenlijk gespeeld had kunnen zijn”, aldus de doelman. “Tijdens de pauze hebben we de hoofden bij elkaar gestoken. We hebben op alle vlakken een tandje bijgestoken en met de inbreng van Engelen kwam er ook meer controle. Na de 1-1 van Geuens hadden we zelfs het gevoel dat we nog over Duffel zouden kunnen gaan. De drang naar voren was er ook. Op het einde van de partij krijgen zij dan op de tegenaanval twee goede kansen. Persoonlijk vond ik de eerste de moeilijkste, maar ik verkleinde mijn hoek goed. Bij de tweede stond de aanvaller niet perfect opgesteld, waardoor ik redelijk zeker van mijn stuk was. Al bij al denk ik dat 1-1 een juist resultaat is.” Joossens was, zeker bij Cappellen, de uitblinker. “Ik zal mezelf nooit uiblinker noemen. Maar als je als doelman veel werk op te knappen krijgt, weet je dat je als team een moeilijke dag hebt. Ik ben uiteraard tevreden met mijn prestatie. Maar we moeten als team vooruit. Tegen City Pirates moeten we collectief uit een ander vaatje tappen.”

Ook Wesley Geuens besefte dat de eerste helft ondermaats was. “Nochtans waren we door de trainer gewaarschuwd dat we scherp moesten starten. Er werd in die fase te weinig doortastend verdedigd. We moeten dus naar onszelf kijken. Als je tegen een ploeg als Duffel 1-0 achter komt, weet je dat het lastig kan worden. Bovendien zijn we gaan meespelen met Duffel. De opbouw stokte en we kwamen nooit in ons normale spel.” Na de rust ging het evenwel beter. “We kwamen scherper uit de kleedkamers en speelden dominanter. We gingen gewoon ook beter voetballen. Ik geef wel grif toe dat er bij mijn doelpunt wel wat meeval gemoeid was. Ik trapte hem laag voor doel zodat iemand hem kon verlengen. Maar de bal ging via de paal binnen. Na de gelijkmaker zochten we de zege. Het geloof in eigen kunnen steeg weer. We namen veel risico’s en bekochten dat bijna in de slotfase. Gelukkig veranderde de score niet meer.” Geuens ziet toch een aantal werkpunten. “Vooral op vlak van onderlinge coaching moeten we terug groeien. Zo kunnen we weer de secure verdediging van vorig seizoen worden.”