Nabeschouwing Cappellen FC – Vosselaar

De 4-4 van afgelopen zaterdag was er ééntje voor de geschiedenisboeken. Niet alleen omwille van de atypische eindstand, maar ook omwille van het scoreverloop. Al had men bij Cappellen de spectaculaire eindstand maar wat graag ingeruild voor een saaie 1-0.

Bart De Roover was na afloop zelfs bijzonder scherp: “Ik ben ronduit beschaamd na afloop van deze wedstrijd. Niet alleen over het spelniveau, maar evenzeer over de mentaliteit die mijn spelers ten toon spreidden. Als team kenden we een complete offday. Vosselaar heeft niets meer te winnen of verliezen, maar ging er wel vanaf het eerste fluitsignaal vol voor.Bij de rust hebben we geprobeerd om één en ander bij te stellen, maar nauwelijks tien seconden ver in de tweede helft moesten we alweer gaan achtervolgen. We speelden niet scherp genoeg en leken bij 1-4 een vogel voor de kat. Ik wilde vervolgens enkele jongeren de nodige speelminuten gunnen en gelukkig konden zij mee een punt uit de brand slepen.” Kende De Roover de oorzaak van het collectieve falen? “Er zijn verschillende redenen. Uiteraard misten we enkele basisspelers, maar het is dan aan anderen om op te staan. Daarnaast kenden we een tumultueuze week binnen deze club. Hopelijk kan de rust nu weerkeren en kan het terug om het voetbal zelf gaan. Ik verwacht alleszins een reactie op woensdag.”

Lucas De Wilde was pas aan zijn tweede invalbeurt van het seizoen toe, maar het was er eentje om in te kaderen. “Ik had zelfs niet verwacht om op het wedstrijdblad te staan. Als je dan deel kan uitmaken van een straffe terugkeer doet dat uiteraard veel plezier. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.” De Wilde deed echter meer dan dat, want met twee doelpunten en een assist had hij een aandeel in de drie doelpunten in de slotfase. “Bij de 2-4 was ik helemaal vrij en kon de bal achter Volant oppikken en binnen duwen. Bij mijn tweede treffer was de voorzet van Willemsen perfect. Ik moest die maar binnen koppen. Bij de 4-4 was mijn aandeel beperkt. Ik zorgde dan wel voor de assist, maar Danté had nog een lange weg te gaan.” Ook bij De Wilde overheerste echter de ontgoocheling. “We rekenden hier toch op een zege. We gaven enkele doelpunten te makkelijk weg. Daar moeten we als groep aan werken. Onze knappe remonte mogen we dan weer wel meenemen naar onze volgende opdracht.”

Door de schorsing van Wesley Geuens kwam Jonas Van Kerckhoven centraal achterin terecht. “Dat was toch van bij de jeugdploegen geleden. Door de hoge druk van Vosselaar kreeg ik niet echt de kans om te acclimatiseren. Doordat we Vosselaar nauwelijks iets in de weg legden, liepen we in de eerste helft lang achter de feiten aan. Via de treffer van Walen De Keyser kwamen we toch nog voor de rust langszij.” Wie een ander Cappellen verwachtte na de rust kwam lang bedrogen uit. “We verdedigden te naïef en maakten het Vaes niet erg lastig op weg naar zijn tweede doelpunt. Ook bij het derde en vierde doelpunt boden we Vosselaar te weinig weerwerk. Gelukkig waren we bij 1-4 eindelijk wakker geschud.” Van Kerckhoven verhuisde weer naar zijn vertrouwde linkerflank om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. “Niet dat dat de wedstrijd deed kantelen, maar uiteindelijk konden we wel nog een punt uit de brand slepen. Echt gevierd hebben we dat niet, want we beseffen dat het veel beter moest en dat dit eigenlijk vermijdbaar puntenverlies was. Gelukkig krijgen we tegen Diegem al een nieuwe kans op drie punten.”