Nabeschouwing Cappellen FC – Turnhout

Cappellen FC had het geluk zondag aan haar zijde toen in de toegevoegde bal een verre bal bij Destoop belandde. Die vond een gaatje tussen doelman en doelpaal dat net groot genoeg was om een zeer belangrijke driepunter te kunnen bijschrijven. Geel-rood vergroot zo de kloof met de rechtstreekse degradatieplaatsen tot negen punten.

“Nog meer dan anders waren de drie punten het belangrijkste vandaag”, vond Bart De Roover. “Maar die zege hebben we enkel kunnen behalen door onze uitstekende wedstrijdmentaliteit. We zijn tot op het einde blijven jagen op dat winnende doelpunt. Aan de andere kant moesten we alert blijven voor de tegenaanval van Turnhout. Voor de tweede week op rij wisten we echter in de slotfase te scoren. Deze overwinning is alleszins een opsteker voor het team en geeft ons opnieuw wat ademruimte.”

Andreas Destoop kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnar. “Je voelde steeds meer dat wie scoorde, de wedstrijd ook zou winnen. Daarnaast moet je hopen dat de bal ook eens in ons voordeel wil vallen. En dat gebeurde uiteindelijk die in de slotfase. De ontlading was dan ook groot, want we wisten hoe belangrijk het was om de drie punten te pakken.” Nochtans verliep het aanvankelijk zeer stroef. “In de eerste helft moesten we tegen de wind inbeuken en bovendien stond Turnhout goed opgesteld. Ook voor hen was het een levensbelangrijkse wedstrijd. Wij kwamen echter lange tijd te weinig tot voetballen en leden teveel balverlies. In de tweede helft liep het beter en kregen we via mezelf en Robbe Kil al eerder stevige kansen om de score te openen. Toch bleef het ook tegen tien man moeilijk om hen te ontwrichten.” De drie punten bleven uiteindelijk wel in Kapellen. “Deze zege geeft ons wat ademruimte, maar we moeten snel de focus verleggen naar volgend weekend. Hoogstraten zit in een goede flow en het belooft een zware opdracht te worden. Door de schorsing van Volant en Geuens zal er achterin gepuzzeld moeten worden, maar dat is een taak voor de trainer.”

Eén van de uitblinkers was Dries Willemsen die vooral in de tweede helft zijn bewaker een moeilijke namiddag bezorgde. “De trainer had benadrukt dat we meer gebruik moesten maken van de ruimte die er was op de flanken en dat hebben we in de tweede periode toch beter uitgespeeld. Voor de rust draaide het ook niet echt. Misschien heerste de angst toch wel om te verliezen. We kregen ook al snel een stevige verwittiging en gelukkig bracht Joossens redding of we hadden andermaal de wedstrijd met een achterstand begonnen. Daarna herpakten we ons wel, maar het bleef een rommelige bedoening. Eén keer kon ik met een gelukje Kil vrijspelen, maar de doelman bracht redding.” Na de rust kreeg Cappellen snel enkele kansen, maar Turnhout behield de controle tot aan de rode kaart. “Het speelde misschien wel in ons voordeel dat Turnhout zelf ook voor de winst bleef gaan. Ook zij hadden weinig keuze dan vol voor de zege te gaan. Voor ons was het ook zaak om nog eens te winnen, want met elke week een gelijkspel komen we er ook niet.” Naast Geuens en Volant zal ook Bouwman ontbreken op Hoogstraten. “We gaan misschien op defensief vlak wat moeten improviseren, maar met de terugkeer van Faria Da Silva gaan we aanvallend weer meer opties hebben.”