Nabeschouwing Cappellen FC – Spouwen-Mopertingen

Voor de tweede keer op rij kwam Cappellen in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen een Limburgse opponent. Reacties, meningen en gevoelens zijn dan vaak verdeeld, maar voor Roel Engelen leverde de wedstrijd toch hoofdzakelijk een positief gevoel.

Bart De Roover was vooral tevreden over het verdedigende werk. “Tegen een ploeg die vorig seizoen aan de top van het klassement kampeerde, gaven we nauwelijks iets weg. De organisatie was prima. We hebben hard gewerkt om de nul te houden.” Maar ook Cappellen kwam niet echt aan uitgespeelde kansen. “Er was te weinig diepgang in ons spel. Te vaak kwamen we de bal achteraan opvragen, waardoor de snelheid uit ons spel verdween. Spouwen-Mopertingen hield de rangen dan ook goed gesloten. Tijdens de rust had ik al gezegd dat details de wedstrijd zouden beslissen. En we hadden de wedstrijd ook in ons voordeel kunnen doen kantelen. Op stilstaande fases zijn we toch een aantal keren dreigend geweest en hadden we kunnen scoren. Door Cornelissen hoger uit te spelen en Willemsen op de flank te brengen hoopte ik nog iets te forceren, maar het mocht niet baten. Het is jammer dat we de voeling met de top drie uit het klassement nu wat verliezen.”

Exact één jaar. Zolang bleef Roel Engelen van de velden. Vorig seizoen viel hij op zondag 1 oktober uit tegen Tienen. “Hadden ze me op voorhand gezegd dat het een jaar zou duren, had het mentaal wellicht een pak zwaarder geweest. Nu heb ik na mijn operatie gewoon hard gewerkt zonder een datum voorop te stellen. Ik heb rustig opgebouwd op zo een brede basis op te bouwen. Door niet te forceren hoop ik langer blessurevrij te kunnen blijven. De voorbije weken hebben we de trainingsarbeid dan stelselmatig opgebouwd. Ik bleef tot op vandaag zonder negatieve reacties op mijn werk en ik mag me dus vandaag terug voetballer noemen. Elke minuut die ik tegen Spouwen-Mopertingen kon spelen was pure winst.” Na 75 minuten maakte Engelen dus zijn wederoptreden. Maar de 0-0 bleef tot op het einde op het bord staan. “Het is jammer dat het daarbij bleef. Ik had gehoopt om net dat extra steentje te kunnen bijdragen. Er waren echter weinig kansen aan beide kanten. Wie eerst scoorde, zou wellicht de zege gepakt hebben. Op stilstaande fases waren we er enkele keren dichtbij, maar helaas was dat onvoldoende. We mogen wel tevreden zijn dat we tegen een sterke ploeg de nul hebben kunnen houden.” Cappellen ziet de top van het klassement wel weglopen. “Dat is jammer. We moeten proberen om de volgende weken opnieuw aan te knopen met een zege. Dan houden we het koppeloton binnen schot.”