Nabeschouwing Cappellen FC – P. Eisden

Hoewel de 0-3-cijfers weinig aan de verbeelding lijken over te laten, zat er voor Cappellen afgelopen zondag zoveel meer in dan die nederlaag. Geel-rood schoot, niet voor het eerst overigens, zichzelf in de voet in de eerste helft en bleek in de zone van de waarheid onmondig.

“Dat je thuis kan verliezen tegen een ploeg met de kwaliteiten van Patro Eisden, is geen schande”, vond Bart De Roover. De manier waarop zat ook hem dwars. “Je weet dat je tegen de topploegen altijd bij de les moet zijn. Belangrijke afspraken werden echter niet nageleefd en dat hebben we cash betaald. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of we stonden al twee doelpunten in het krijt.” Gaandeweg kwam Cappellen beter in de wedstrijd. “We hebben ons inderdaad goed herpakt. We konden ook enkele keren voor gevaar zorgen, maar jammer genoeg werden we niet beloond met de aansluitingstreffer.” Hoewel Cappellen na de rust met een man minder aan de slag moest, werd Cappellen zelfs duidelijk de betere ploeg. “We hebben inderdaad een goede tweede helft gespeeld. We namen risico’s, maar brachten goed voetbal. Ook nu kregen we de beste kansen, maar alles zat wat tegen. Als we de 1-2 hadden kunnen maken, zou Patro wellicht beginnen twijfelen. Nu konden ze ons in het slot definitief uittellen.”Door de zeges van zowat alle ploegen onderin, wordt het weer warm. “Alles schuift dichter bij elkaar en er wachten ons nog enkele spannende weken.”

Ook De Vriese vond dat zijn ploeg ene beter resultaat had kunnen behalen. “We begonnen te slap aan de partij. Nochtans wisten we uit de heenwedstrijd dat Patro haar tegenstander graag meteen bij de keel grijpt. Na tien minuten hadden ze echter al opnieuw een bonus van twee doelpunten. Bovendien leken we wel schrik te hebben voor hun sterktes.” Cappellen vocht zich wel in de wedstrijd. “Helaas weerhield hun doelman ons enkele keren van de aansluitingstreffer. Konden we scoren, had dat onszelf extra vertrouwen kunnen geven.” Tot overmaat van ramp kreeg Deckers dus nog rood ook. “We kwamen na de rust gewoon veel beter voor de dag. We zijn ook meer uitgegaan van onze eigen kwaliteiten. Daardoor hebben we er toch opnieuw een wedstrijd van gemaakt. De 1-2 was ons echter niet gegund, waardoor Eisden relatief makkelijk overeind bleef.” Door de uitsluiting van Deckers kwam Devriese op linksachter terecht. “Ongewoon is die positie niet. Ik heb in mijn carrière al bijna overal gespeeld. In functie van de ploeg probeer ik overal mijn mannetje te staan. Helaas was dat vandaag onvoldoende om een punt uit de brand te slepen.”