Nabeschouwing Cappellen FC – Hasselt

Cappellen FC pakte zondag niet alleen drie onverhoopte punten tegen Hasselt. Het deed ook aan klantenbinding, want de partij tegen Hasselt was ontegensprekelijk één van de beste die we dit seizoen al zagen. Geel-rood gaf tegen titelkandidaat Hasselt nauwelijks iets weg en had zelfs kansen om de score nog verder op te drijven. Het tactisch plan klopte perfect.

Bart De Roover: “Hasselt heeft zonder enige twijfel een pak meer kwaliteit in huis. Daarom probeerden we te spelen vanuit de tweede bal. Het was dan ook belangrijk om de organisatie niet te verwaarlozen. Inzet en weerbaarheid heb je zelf in de hand. Maar we deden veel meer dan dat. In de eerste periode kregen we al drie uitstekende kansen. Na de rust hebben we die lijn gewoon doorgetrokken. Iedereen werkte hard voor elkaar en er werd veel fysieke arbeid verzet. Dat gaat natuurlijk iets makkelijker als je op voorsprong staat.” Met de zege deed Cappellen uiteraard een goede zaak. “Door de uitslagen van zaterdag wisten we dat de wedstrijd aan belang had toegenomen. Omdat alles op een zakdoek staat, is elke partij belangrijk. We mogen nu niet euforisch worden. We zijn nog niet zeker van het behoud. Maar hard werken helpt wel om tot punten te komen. Vosselaar wordt een heel andere wedstrijd waarbij de tegenstander het initiatief wellicht aan ons zal laten.”

Robbe Kil had met een assist en een doelpunt een groot aandeel in de zege. “Toch is dat van ondergeschikt belang. Ik denk dat vooral het tactisch plaatje het verschil gemaakt heeft. De juiste spelers stonden op de juiste positie en de puzzel klopte. Floren zorgde er als buffer voor de defensie voor dat wij meer ruimte kregen om aan aanvallen te denken. Mathyssen en Faria Da Silva hebben hard in dienst van het team gewerkt. En verder stond er een goed blok.” Nadat Hasselt goed uit de startblokken schoot, nam Cappellen de partij snel in handen. “We verbruikten veel energie en het was dan ook goed dat we toch konden scoren. Nadien hadden we het even moeilijk waarbij iedereen zijn tweede adem moest zoeken. Na de rust moesten we even wennen aan het aangepaste systeem dat Hasselt speelde, maar na de 2-0 brak de veer bij de bezoekers waardoor we de wedstrijden konden uitspelen.” Cappellen gaf in de ganse wedstrijd nauwelijks iets weg. “We bleven geconcentreerd van de eerste tot de 95ste minuut. In het verleden hadden we vaak een dip ergens in de wedstrijd. Als het in de hoofdjes goed zit, kan je het gemakkelijker opbrengen om de focus lang te bewaren.”

Ook Maxim Deckers besefte dat Cappellen een goede prestatie had afgeleverd. “Ik denk dat dit de beste thuiswedstrijd in lange tijd was. Ik had, zonder arrogant te willen klinken, nooit het gevoel dat Hasselt ons echt in de problemen kon brengen. Ik weet niet of dat onze verdienste was, of door het falen van Hasselt kwam, maar ik denk dat we als team een knappe prestatie hebben afgeleverd tegen een op papier sterk team.” Cappellen speelde in tegenstelling tot in Hoogstraten een aantal kansen bij elkaar. “We kregen voor de 1-0 inderdaad al enkele kansen om op voorsprong te komen. Hasselt probeerde nog wel te reageren, maar na de 2-0 leek het beste eraf bij de bezoekers. We konden de wedstrijd vervolgens controleren en de drie belangrijke punten binnen halen. Toch moeten we waakzaam zijn. We mogen niet op onze lauweren rusten alvorens we absolute zekerheid hebben over het behoud.”