Nabeschouwing Cappellen FC – Hades

Gemengde gevoelens na het doelpuntenloze gelijkspel tegen Hades van afgelopen zondag. Tegen één van de op papier sterkste ploegen uit de reeks kwam Cappellen nauwelijks in de problemen. Maar er zat misschien wel meer in dan een punt.

Bart De Roover kon zich vinden in het resultaat. “We speelden toch tegen één van de sterkste ploegen uit de reeks. Bovendien deden ze met de 4-1-zege tegen Bocholt toch een pak vertrouwen op. Met Bennassar, Demulder, Sögütcü en Bloemen hebben ze een pak klasse in hun rangen. Tegenover die individuele sterkte hebben wij ons collectief gezet.” In de eerste helft was de wedstrijd zeer aangenaam om volgen. “Ik denk dat wij voor de rust de meeste kansen hadden. Vooral Tiago kon zich enkele keren gevaarlijk doorzetten. Na de rust behielden we dankzij ons uitstekend blok de controle over de wedstrijd. Jammer dat de aansluiting naar voren niet altijd optimaal was. Bovendien wisten we de schaarse mogelijkheden niet om te zetten in echte kansen. Anders hadden we er zelfs meer dan een punt kunnen uithalen. Het is alleen jammer dat we door het uitvallen van Mathyssen, Destoop en De Vriese in aanvallend opzicht toch gehavend zijn. Hopelijk valt de schade mee.”

Björn Joossens was achteraf niet echt tevreden met de puntendeling. “Op zich ben ik tevreden dat ik de nul op het bord kon houden. Anderzijds mag Hades dan wel een goede ploeg zijn; thuis moeten we altijd proberen te winnen. Zelfs tegen de beste van de reeks. Met één punt schieten we ook in het klassement niet geweldig veel op.” Toch was de doelman niet alleen negatief. “We stonden er vanaf de eerste minuut. In tegenstelling tot vorige week waar we snel 2-0 achter stonden, was de concentratie er nu wel meteen. We behielden ons blok ook tot het laatste fluitsignaal; iets waar we vorig seizoen niet altijd in slaagden.” Dat Cappellen de wedstrijd grotendeels onder controle had, bewees het beperkt aantal ingrepen van Joossens. “Voor de rust trapte Sögütcü van dichtbij over. En toen Bennassar een scherpe voorzet trapte, moest ik me reppen om de bal voor de neus van Sögütcü te ontzetten. Maar verder moest ik nauwelijks tussenkomen. dat is natuurlijk de verdienste van de ganse ploeg.”

Door de afwezigheid van Dirk Mathyssen liep Wesley Geuens met de kapiteinsband rond de arm. Net als zijn doelman vond ook hij dat er meer in zat. “Hades heeft slechts één echte kans gekregen via Sögütcü. Verder hebben we niets weggegeven en konden ze enkel wat dreigen op stilstaande fases. Vorig jaar was ons defensief blok onze sterkte en dat komt ook nu tot uiting. Zelf waren we goed tot aan de zestien, maar konden we ons in de zone van de waarheid iets te weinig doorzetten.” Had Cappellen schrik van de namen die Hades tussen de lijnen kon brengen? “Nee, wij hebben van niemand schrik. Respect moet je uiteraard wel hebben. Maar wij hebben kwaliteiten genoeg om van onze eigen sterkte uit te gaan. We hebben onze voet kunnen zetten naast een sterke ploeg als Hades. Op voorhand zouden we ook getekend hebben voor zeven punten na vier speeldagen. Maar misschien zat er toch nog meer in.”