Nabeschouwing Cappellen FC – Hades

Cappellen FC moest zondag voor het eerst sinds 7 september nog eens kennis maken met een nederlaag en dat kwam hard aan. Het feit dat Cappellen de betere ploeg was en dat een betwistbare strafschop besliste over de nederlaag deden de frustraties oplopen.

Wesley Geuens was de man die de vermeende strafschopfout maakte. “Ik wilde helemaal niet tackelen, maar wilde al slidend het schot blokkeren. Daarom blijf ik ook zeker een halve meter uit de buurt van de bezoekende spits. Vaessen speelt het echter slim; laat zijn voet hangen en lokt zo de strafschop uit. Jammer dat er bij ons geen VAR is.”

Bart De Roover zat met gemengde gevoelens achteraf. “We hadden de wedstrijd doorlopend in handen en gaven zelf geen enkele kans weg. We domineerden de bezoekers en we vonden zelfs enkele openingen. In de zone van de waarheid maakten we echter te vaak de foute keuze.” En wie niet scoort, krijgt dan vaak het deksel op de neus. “In onze reeks kan één fase de wedstrijd open breken. Vorige week scoorden we vanuit een strafschop en begon het toen makkelijker te lopen. Vandaag viel dat doelpunt niet en dan moet je soms realistischer zijn. Een 0-0-gelijkspel had nog steeds een magere beloning geweest, maar we hadden er ons in de slotfase misschien bij moeten neerleggen. Nu kregen we in de slotminuten nog een doelpunt te slikken en dat maakt het extra frustrerend.”

Ook Jonas Van Kerckhoven zag Cappellen de partij domineerde. “We deden het opbouwend goed en zorgvuldig, maar in de laatste rechte lijn ging er telkens iets mis waardoor de kroon op het werk ontbrak.” Na de rust kon vooral Faria Da Silva enkele keren gevaarlijk dreigen. “We geloofden in de zege en bleven er ook vol voor gaan. Het was gewoon wachten op die ene beslissende opening. Helaas liep het anders af.” Hades lanceerde een tegenaanval die resulteerde in de fatale strafschop. “Ik zag vanuit mijn hoek dat het geen strafschop was. De spits strooide de ref zand in de ogen en bezorgde ons zo een zure nederlaag. Hades speelde misschien geen topwedstrijd, maar mede door onze eigen prestatie kwamen ze niet in het stuk voor. We moeten nu zorgen dat we de verloren punten zo snel mogelijk weer goedmaken; te beginnen in Vosselaar.”

Ook Maxim Volant kon niet leven met de nederlaag. “Zelfs met een gelijkspel zou ik niet tevreden zijn geweest. De manier waarop we hier verloren, maakt het nog extra pijnlijk. De Limburgers hadden nauwelijks iets in de pap te brokken en wisten Joossens enkel met een afstandsschot te bedreigen.” Cappellen had ook geen karrenvracht aan kansen, maar had er wel. “Vooral uit de uitbraken van Tiago hadden we meer moeten puren. Nochtans was de opbouw naar wens, maar in het slot liep er telkens iets mis. Na de onterechte strafschop restte er ons nog te weinig tijd om de bakens te verzetten. Het is jammer dat we nu onze reeks beëindigd zien en wat wegzakken in het klassement.