Nabeschouwing Cappellen FC – Geel

Voor de derde opeenvolgende keer kwam Cappellen niet verder dan een gelijkspel. Dit keer was het vooral doelman Belkouch die de grote boosdoener was met enkele uitstekende reddingen.

Bart De Roover was dan ook ontgoocheld. “We moeten onszelf leren belonen voor de arbeid die we verrichten. Op basis van de kansen vind ik dat we de zege verdiend hebben. In de absolute slotminuut kregen we nog een unieke kans en daar hadden we gewoon efficiënter moeten zijn.” Door de blessure van Van Kerckhoven speelde Cappellen achterin met Willemsen op rechts en Lemaire op links. “Het was uiteraard even zoeken, maar ze hebben dat beiden goed gedaan. Zeker in de tweede helft verliep dat zeer vlot. We wisten dat Geel veel technische kwaliteiten heeft en die hebben ze geprobeerd om te gebruiken, maar ze konden ons maar weinig echt bedreigen. Het is dan ook dubbel jammer dat we niet wonnen. Ook in het klassement hadden we een zaakje kunnen doen.”

Ook Seppe Kil vond dat er meer in zat. “Al is het natuurlijk al beter dan de nederlaag uit de heenronde. We konden deze keer gelukkig wel een achterstand ophalen. Anderzijds hadden we kansen genoeg om alsnog de drie punten thuis te houden. De eerste helft verliep evenwichtig, maar we kenden de pech dat Geel net voor de rust op voorsprong klom. We waren nochtans gewaarschuwd, want in de heenronde scoorden ze een identiek doelpunt. Eén moment van onachtzaamheid werd daar zwaar afgestraft.” Na de rust kwam Cappellen scherper voor de dag. “Voor de gelijkmaker kwamen we al enkele keren gevaarlijk voor doel, maar kenden we wat tegenslag bij de afwerking. Uiteraard deed het deugd om vervolgens zelf voor de gelijkmaker te kunnen zorgen.” Ook na de 1-1 bleek Cappellen op zoek gaan naar een doelman. “Helaas stond de doelman te vaak op de juiste plaats. Het is jammer dat we in de slotfase die ultieme kans onbenut lieten. Nu moeten we volgende week op Aalst proberen om de top vijf binnen te dringen. Niet eenvoudig, maar wel mogelijk.”

Dries Willemsen werd door de onbeschikbaarheid van Jonas Van Kerckhoven enigszins verrassend rechtsachter. Willemsen: “In het begin was het wat zoeken, maar het ging me al snel beter af. Hoger op het veld heb je een ander zicht op het spel. Mijn eerste taak was natuurlijk verdedigen, maar al in de loop van de eerste periode kreeg ik af en toe kans om mee op te rukken. Op die manier kon ik de aanvallende acties toch mee ondersteunen.” De eerste partij na de winterstop leverde dus niet de verhoopte zege op. “Misschien was het voor sommigen nog even wennen na enkele competitieloze weken, maar wij hebben voldoende gevaar gecreëerd om de zege te kunnen wettigen. Helaas was één doelpunt niet voldoende om de zege thuis te houden.”