Nabeschouwing Cappellen FC – City Pirates

Na vier wedstrijden in eigen huis wacht Cappellen nog steeds op een eerste zege. Tegen City Pirates werd die reeks dus niet gestopt. Ook buitenshuis loopt het al enkele weken minder waardoor Cappellen in het klassement duidelijk terrein moet prijsgeven.

Dirk Mathyssen maakte sneller dan verwacht zijn wederoptreden, maar zijn ervaring kon er niet voor zorgen dat het tij in het laatste half uur gekeerd kon worden. “We stonden niet met de juiste ingesteldheid op het terrein”, legde de spits de vinger op de wonde. “We toonden te weinig de wil om duels te winnen. Dat is toch vreemd, want vorig jaar was dat net onze kracht. In de eerste periode vond City Pirates vrijwel altijd de vrije man waardoor ze het spel naar zich toetrokken. Het is dan noodzaak als team om extra meters te maken, maar dat gebeurde te weinig. Met conditie heeft dat niets te maken, wel met wedstrijdmentaliteit.” De 0-1 deed Cappellen opschrikken en leidde tot kansen via Kil en Volant. “We waren daar enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Dat die er in die fase niet kwam, mag geen reden zijn om je bij de feiten neer te leggen. Er restte ons nog een volledige speelhelft om het tij te keren. We zorgden ook voor meer druk naar voren, maar het balbezit leverde nauwelijks doelgevaar op. Het is typerend dat we op de fatale tegenstoot lopen op het ogenblik dat wij een vrije trap mochten nemen.” Cappellen zakt naar plaats elf en moet stilaan naar onderen beginnen kijken. “We hoopten naar de middenmoot te kunnen doorschuiven. Dat kan nog steeds, maar dan moeten we de volgende weken toch eens een deftige prestatie moeten afleveren.”

Ook Tom Floren beseft dat het de volgende weken anders moet. “Door deze nederlaag begint de druk toch toe te nemen. En dat hebben we aan onszelf te danken.” De middenvelder liep in de eerste helft vaak achter een ongrijpbare bal. “City Pirates had een mannetje meer in steun, waardoor we op het middenveld geen grip kregen op het spel. Na de bezoekende treffer kregen we een tik, maar via Volant en Kil kwamen we dichtbij de gelijkmaker. Het zit ons ook niet echt mee. Als het geluk aan je kant staat, gaat minstens één van die pogingen binnen. Vandaag staat er net iemand op de lijn of pakt de doelman uit met een knappe reflex.” Na de rust had Cappellen de wedstrijd volledig in handen. “We hadden ons concept wat aangepast waardoor we meer balbezit hadden. City Pirates had zich echter goed georganiseerd en we kwamen nauwelijks tot kansen. Door de risico’s die we namen, liepen we in het slot op een dodelijke counter.”