Nabeschouwing Cappellen FC – Bocholt

Cappellen FC kon zondag het seizoen afsluiten met een zege tegen Bocholt en rondde zo alsnog de verhoopte kaap van de veertig punten. Hoewel geel-rood dus tot de voorlaatste speeldag moest wachten voor zekerheid om het behoud, eindigt het bovendien wel op de zevende plaats in het klassement. Bart De Roover en Robbe Kil krijgen als laatsten het woord voor onze nabeschouwing.

“We begonnen heel goed aan de wedstrijd en klommen verdiend op voorsprong. Na twintig minuten zakten we wat weg. We controleerden de wedstrijd nog wel, maar hadden te weinig druk naar voren. Na onze snelle 2-0 waren de drie punten eigenlijk binnen, want Bocholt had nauwelijks kansen. Alleen weet je dat ze met Bertjens wel een ongelooflijk sterk wapen in huis hebben. Wij van onze kant hebben onze kansen ook onvoldoende uitgespeeld.” De Roover was blij dat geel-rood het seizoen winnend kon afsluiten. “Dat was toch een beetje een erezaak. Hoewel er niets meer op het spel stond, heb ik verantwoordelijkheid en discipline gevraagd en de spelers hebben dat gegeven.” De zevende plaats en 41 punten zijn het eindverdict. De Roover: “Enerzijds hebben we te vaak punten laten liggen en is 41 punten dus misschien te weinig. Ongetwijfeld gaan we niet de enige ploeg zijn die dat vindt. We moeten anderzijds zeggen dat die zevende plaats wellicht de plek is waar we thuishoren. Tussen de vijfde en de twaalfde plaats was alles zeer aan elkaar gewaagd en de verwachting is dat dat volgend seizoen net zo zal zijn. Het zal dan belangrijk zijn om een betere constante in ons spel te krijgen. Enkel op die manier kunnen we sneller uit de zorgen geraken. En hopelijk moeten we niet even lang wachten op de eerste zes op zes.”

Robbe Kil scoorde zondag zijn veertiende van het seizoen en werd zo topschutter: “Ik denk dat wij meer wilden winnen dan Bocholt. We scoorden dan ook eens vroeg en dat hielp. Ik kreeg de bal perfect aangespeeld door Cornelissen en had dan het geluk dat niemand de bal nog kon blokkeren. Na ons doelpunt verliep de wedstrijd vrij gesloten. Wij opteerden voor controle en Bocholt wilde blijkbaar niet teveel risico’s nemen.” Na de rust zorgde de 2-0 snel voor rust. “Dat doelpunt viel als een geschenk uit de hemel. Bocholt kon wel stilaan de druk verhogen, maar tot aan de 2-1 was er geen vuiltje aan de lucht. Ook na dat doelpunt bleven we echter kalm en voetbalden de partij rustig uit.” Ook Kil hinkte wat op twee gedachten. “Het is opvallend dat we er pas op de slotspeeldagen in slaagden om een zes op zes te noteren. Met 25 punten na nieuwjaar mogen we best tevreden zijn, maar in de heenronde hebben we te vaak met de punten gemorst. Daardoor hebben we de vijfde plaats wellicht laten schieten. Hopelijk slagen we er volgend jaar meer in om wedstrijden naar onze hand te zetten.”