Nabeschouwing Bocholt – Cappellen FC

Na de knappe 15 op 18 uit september en oktober zit Cappellen momenteel in een dipje. De wedstrijd in Bocholt leverde een derde nederlaag op rij op. En dankzij een sterke Joossens kon Cappellen nog blij zijn dat het slechts 2-0 werd.

“Er valt inderdaad weinig af te dingen op de zege van Bocholt”, zag ook Bart De Roover. “Bocholt scoort vaak vroeg in de partij. We wisten dus dat we van bij aanvang scherp moesten zijn. Toch incasseerden we in het openingskwartier de 1-0. Dan weet je dat het lastig wordt. Als je tegen een ploeg met de kwaliteiten van Bocholt risico’s moet nemen en ruimte moet geven, wordt het een zware dobber.” De Roover probeerde via enkele ingrepen de bakens te verzetten. “Door Willemsen hoger uit te spelen, hoopte ik meer diepgang te krijgen. Ook met elf tegen tien hebben we nog iets anders geprobeerd om de bakens te verzetten. De wil was constant aanwezig, maar je ziet dat we als team net dat stapje te kort komen momenteel. We moeten die terugval snel een halt toeroepen alvorens dat dipje een ravijn wordt. In de laatste vier weken voor de winterstop wachten geen hapklare opdrachten, maar we zullen toch moeten proberen om snel weer punten te pakken.”

Bij afwezigheid van Tiago Faria Da Silva werd vooral op Seppe Kil gerekend om voor creativiteit te zorgen. Ook hij zag echter een te zwakke start van Cappellen. “In de eerste 20 minuten wonnen we nauwelijks een duel. We waren nochtans gewaarschuwd voor hun sterke start, maar lieten ons toch vangen. Na die tegentreffer zijn we dan wat te overhaast op zoek gegaan naar de gelijkmaker. We hielden de bal te weinig in de rangen waardoor Bocholt gevaarlijk kon blijven. Toch kwamen we dichtbij de 1-1 en had dat een keerpunt kunnen zijn.” Bocholt kon echter met een voorsprong naar de kleedkamers en verdubbelde de marge rond het uur. “Dat tweede doelpunt sneed ons de adem af. Bovendien was er toch meer dan een geurtje aan. De rode kaart was niet echt in ons voordeel, want Bocholt kon nog meer terugplooien. Het is ook gewoon een sterke ploeg met veel ervaring in de rangen.” Ook Seppe Kil beseft dat het snel moet keren. “Drie nederlagen op rij hebben we nog niet meegemaakt. Er komt nu toch een zekere druk op de wedstrijd tegen Wijgmaal. Die kloppen we best, want ook daarna oogt het programma niet eenvoudig.”

Net als zijn collega’s betreurde Emmerik De Vriese het vroege tegendoelpunt. “Ons plan kon al meteen de vuilbak in. We gingen dan zelf ook wat ongecontroleerd druk naar voren zetten. Bocholt kon met hun technische kwaliteiten optimaal gebruik maken van de ruimte die wij gaven. Tussen de lijnen vonden zijn steeds de vrije man en maakten het ons zo enorm lastig. Dankzij Bjorn bleef de spanning toch lange tijd in de wedstrijd.” Ook De Vriese ziet een vormdip. “Het kwaliteitsverschil met de partij in Tienen is groot. We moeten deze week opnieuw hard werken op training. Er zit genoeg kwaliteit in deze kern om dit opnieuw te keren. Door inzet en de juiste mentaliteit komen de resultaten opnieuw vanzelf”, is De Vriese hoopvol.