Nabeschouwing Berchem Sport – Cappellen FC

In tegenstelling tot de voorbije weken was Cappellen FC zaterdagavond wel meteen bij de les. Toch bleef het bij Berchem opnieuw met lege handen achter. Twee onachtzaamheden leverden Berchem evenveel doelpunten op.

“Ik heb zeker geen slechte wedstrijd gezien”, vond Bart De Roover. “Uiteraard zorgde het veld ervoor dat goed voetbal heel moeilijk was. Het was al bij al een gelijkopgaande wedstrijd met veel duels. De keepers werden weinig tot actie gedwongen. In de eerste helft hebben zij één kans gehad die op de lat strandde. Wij hadden twee scherpe voorzetten die net niet in doel verlengd konden worden. Tijdens de rust hadden we nog gewaarschuwd dat een klutsgoal wel eens over de wedstrijd zou kunnen beslissen op deze grasmat. En dat is helaas zo gebleken. Via een verdediger week de bal af; al hadden wij in de voorgaande fase meer moeten doen.” Ook bij de 2-0 ging er één en ander mis volgens De Roover. “Bij die hoekschop lieten we Spies helemaal vrijstaan, waarna hij de bal uiteraard wel knap binnen trapte. Aanvallend brachten we te weinig in de hele wedstrijd om dat nog recht te zetten. Met één op negen tegen Vosselaar, Duffel en Berchem blijven we wat verweesd achter. Met de toppers in aantocht is het zaal om snel de rug te rechten.”

Kapitein Wesley Geuens was uiteraard niet tevreden na de nederlaag bij zijn ex-ploeg. “Qua mentaliteit zat het wel snor. Iedereen wilde wel. De grasmat was echter niet in ons voordeel. Zeker toen we op achterstand kwamen, werd dat nog een extra opponent. Jammer genoeg gaan we bij de twee tegendoelpunten in de fout. Het is vreemd dat we op drie wedstrijden ineens acht tegendoelpunten slikken. Ik denk echter niet dat we daar veel achter moeten zoeken. Het is eerder een kwestie van pech. We hebben zelf toch ook nog een aantal kansen gekregen, maar de bal wilde er niet in. We zitten momenteel in een minderen fase, maar dat is eigen aan voetbal. We moeten onze focus gewoon op onze volgende wedstrijd leggen. Tienen wordt een heel andere opdracht. Met de juiste mentaliteit komen we alleszins al een eind.”

Ook Emmerik De Vriese wilde focussen op het positieve. “Het klopt dat we twee keer te zwak verdedigden en ons zo nodeloos in de problemen hebben gebracht. Maar ik zag wel dat de focus er opnieuw was. Aan de ingesteldheid van de spelers lag het niet. Alleen is het jammer dat een afgeweken bal eigenlijk de wedstrijd beslist heeft. Het was op dit veld ook niet eenvoudig om de scheve situatie nog recht te zetten. We creëerden ook nog een aantal kansen en dat is ook een positieve zaak. Daarnaast maakten zowel Jonas als Seppe weer minuten zodat we volgende week ook weer sterker in onze schoenen zullen staan.”