Nabeschouwing Spouwen Mopertingen – Cappellen FC

Cappellen FC hoefde bij Spouwen Mopertingen geen geweldige prestatie neer te zetten om met overtuigende cijfers te winnen. Door de wind was hoogstaand voetbal sowieso al onmogelijk. Cappellen toonde zich efficiënt en nestelde zich zo zelfs op een gedeelde derde plaats.

“Door de wind was het inderdaad moeilijk voetballen”, zag Bart De Roover. “Wij toonden ons aanvankelijk te statisch waardoor het het vooral voor de rust niet van een leien dakje liep. Door de afwezigheid van Seppe Kil moesten we ook even naar automatismen zoeken. Uiteindelijk boeken we hier een overtuigende zege en houden we nog eens de nul. Afgelopen week verloren we twee punten door de affaire Duffel, maar ondertussen hebben we er drie bij.” Spouwen Mopertingen toonde zich voor de rust de evenknie van Cappellen. “En dan zie je dat het soms op efficiëntie aankomt. De gelijkmaker strandde echter op de lat en wij konden het na de rust afmaken. Tiago had enkele splijtende passes in huis en Mulder kon ons op één ervan op rozen zetten. Met Robbe en Emmerik hielden we centraal de controle en de thuisploeg kon enkel nog via een zeldzame kopbal dreigen.”

Björn Joossens hield voor de tweede keer op rij buitenshuis de nul. “Dat doet altijd plezier. Door de wind was het geen eenvoudig middag. Het is altijd extra opletten om na te gaan of een bal daadwerkelijk doet wat je verwacht. Veelal is het zaak om eens sneller te boksen dan wel de bal te klemmen.” Maar niet alleen de wind speelde een rol. Joossens: “Het kunstgras heeft er hier wellicht ook beter bij gelegen. Het gras lag allemaal plat waardoor voetballen over de grond toch ook niet altijd een sinecure was. Spouwen Mopertingen koos vaak voor een poging vanop afstand. Eén belandde op de lat en bij een ander schot kon ik de bal net voldoende doen afwijken. Na de rust moest ik enkel nog eens op een kopbal tussenbeide komen. “Cappellen kon na de rust inderdaad van het windvoordeel genieten en speelde de wedstrijd slim uit. “We hebben na de 0-2 inderdaad rustig kunnen controleren. We komen weer een stapje dichter bij de top en hopen tot het einde een rol van betekenis te kunnen spelen.”

Andreas Destoop kon als invaller toch zijn duit in het zakje doen. “Doordat het al 0-2 stond was er natuurlijk veel ruimte. Tom Floren speelde me in de slotminuut goed aan. Ik speelde nog één verdediger uit en kon overhoeks scoren. Uiteraard doet dat veel plezier. Ik hoop dat het me helpt om opnieuw iets dichter bij een basisplaats te kunnen komen.” Net voor zijn doelpunt keek Destoop tegen geel aan. “Jammer, want ik wilde de bal gewoon stil leggen en zeker geen tijd winnen. Een communicatiestoornis met de ref dus. Gelukkig was het mijn derde kaart niet en is er voorlopig geen sanctie aan verbonden.”

Geschiedenis