Nabeschouwing Pepingen-Halle – Cappellen FC

Cappellen FC pakte op het kunstgrasveld van Pepingen-Halle een verdiende zege. Het deed dat op een volwassen wijze. Doorlopend rustige controle, maar zonder risico’s te lopen op een dodelijke counter van de thuisploeg. En eigenlijk deed het waar de Vlaams-Brabanders op loerden; scoren in de omschakeling.

“Op dit veld en tegen deze tegenstander was het nodig om zakelijk voetbal te brengen om tot deze zege te kunnen komen. Pepingen-Halle speelde met vijf achterin. Het was dan belangrijk om met korte combinaties de tegenstander uit verband te spelen zonder zelf in het mes te lopen. Met Ngadrira en de na de rust ingevallen Mikal beschikken ze toch over veel kracht en snelheid, maar dat hebben we goed opgevangen.” Voor de rust had Cappellen doorlopend veldoverwicht. “Toen al hadden we met ondermeer Faria Da Silva en Walen De Keyser enkele goede kansen om te scoren. Na de rust was ons overwicht iets minder. We scoorden eigenlijk uit het niets, maar kregen nadien nog kansen genoeg om hier met 0-3 of 0-4 te winnen.” Door de blessure van Steven Edwards en de schorsing van Robbe Kil kregen we een onuitgegeven middenveld. “Emmerik De Vriese heeft dat prima gedaan en in een voor hem ongewone rol heeft ook Willemsen een puike wedstrijd gespeeld. Het is jammer dat we nu volgende week ook Van Kerckhoven zullen moeten missen. Gelukkig lijkt Lemaire weer volledig klaar.”

Die Nico Lemaire speelde zijn eerste volledige wedstrijd sinds hij midden september uitviel in de wedstrijd tegen Aalst. “Ik speelde de voorbije weken twee keer een halve partij met de beloften. Maar dit is toch andere koek. Omdat het niet het grootste veld was, speelde de wedstrijd zich af op redelijk korte ruimtes wat het loopwerk enigszins beperkte. Ik denk dat ik ook tevreden mag terugblikken op mijn wedstrijd.” Maar niet alleen Lemaire speelde een goede partij. “We wisten op voorhand dat het een vervelende trip zou zijn. Ze kregen al drie wedstrijden geen doelpunt meer tegen en zowel Bocholt als Tienen beten hier in het zand. Ik denk echter dat we gewoon de sterkste ploeg waren en dat we dus verdiend wonnen. Hopelijk kunnen we deze positieve lijn doortrekken tot aan de winterstop zodat we dan nog steeds in de top van het klassement staan.”

Ook Tiago Faria Da Silva kon een glimlach niet onderdrukken. “Na drie nederlagen op rij was deze zes op zes belangrijk. We pakken hier een belangrijke zege tegen een ploeg waar al veel toppers hun tanden op stuk beten. Door deze overwinning kunnen we ook weer naar boven kijken.” De Portugese Nederlander vond de zege verdiend. “Eigenlijk was er maar één ploeg die echt wilde winnen. Toch schuilt daar risico, want op de tegenaanval waren ze wel gevaarlijk.” Zelf kreeg Faria Da Silva vroeg in de wedstrijd al een grote kans. “De bal bleef wat vreemd stuiteren op het kunstgras, maar ik had daar altijd beter mee moeten doen. Na de 0-1 kregen we dan als ploeg nog enkele kansen op extra doelpunten, maar we maakten daar niet altijd de juiste keuze. Gelukkig brak ons dat niet zuur op.” Faria Da Silva hoopt nu het ritme te pakken te hebben. “Door een paar kleine blessure miste ik al een aantal wedstrijden, waardoor het het goede gevoel telkens weer opnieuw moet zoeken. Ook binnen de ploeg hebben we al een aantal spelers gehad die geblesseerd geraakten. Hopelijk hebben we daar na de winterstop toch minder hinder van.”

Geschiedenis