Nabeschouwing Lyra Lierse – Cappellen FC

Een gebrek aan scherpte op de cruciale momenten zorgden voor een zware nederlaag op het terrein van Lyra-Lierse: de zwaarste uitnederlaag in twee jaar zelfs. Dat op bezoek bij Seppe Kil en Bart De Roover maakt het uiteraard extra pijnlijk.

Mats Heyvaert, voor het eerst aan de aftrap in de competitie, zag het met lede ogen aan. “De wedstrijd verliep nochtans evenwichtig, maar iets voorbij het half uur kregen we op één minuut tijd een dubbele opdoffer te verwerken.” Sonny Baik kreeg onvrijwillig een knie net boven het oog, waardoor de Zuid-Koreaan duizelig was en niet verder kon. Maar Lyra-Lierse scoorde ook de 1-0. “Dat doelpunt viel echt uit de lucht. Net toen we wilden opschuiven, leden we balverlies, waardoor we een beetje uit positie stonden. Met twee baltoetsen stonden ze plots voor ons doel en was de achterstand een feit. Na de rust hebben we geprobeerd om meer druk naar voren te zetten, maar toen de 2-0 viel, werd het extra moeilijk.” Persoonlijk viel Heyvaert weinig te verwijten in zijn eerste wedstrijd op dit niveau. “Ik had zelf uiteraard graag gewonnen in mijn eerste partij. Vanuit de beloften van Beerschot is dit toch aanpassen. Hier wordt echt mannenvoetbal gespeeld. De ervaring van Wesley Geuens helpt me mijn job goed te doen. Elke week probeer ik bij te leren op training. Als iedereen fit is, zijn de plaatsjes duur, maar ik hoop toch vaak mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Ook voor Maxim Volant werd het een wedstrijd om snel te vergeten. In tegenstelling tot de voorbije weken, werd hij een rijtje hoger uitgespeeld. “Het was weer even wennen op de 6, maar in de voorbereiding en bij Buzet in de bekercompetitie speelde ik toch al tweemaal op die positie. Wat anders was, is dat Lyra-Lierse met vier op het middenveld speelde, waardoor we daar wel eens een man te kort kwamen.” Door zijn positie kwam Volant vaak in de zone van Seppe Kil. “Eens een wedstrijd bezig is, kijk je niet met wie je het duel moet aangaan; dan heb je enkel oog voor de bal.” Net als vorige week was Volant ongelukkig bij een tegendoelpunt. “Ik wilde de bal terugleggen tot bij Bouwman, maar hij had het niet door. Daardoor kon Seppe met de bal aan de haal en lag de ruimte open voor Peffer. Jammer dat we zo op achterstand kwamen.” Na de rust kwam Cappellen scherper voor de dag. “We waren toch op zoek naar de gelijkmaker, maar aan de overkant verdedigden we andermaal niet scherp genoeg wat tot de 2-0 leidde. Dan werd de opdracht helemaal moeilijk. Eén keer kwamen we dicht bij de 2-1. Die had nog voor wat angst bij de tegenstander kunnen zorgen, maar helaas. Volgende week moeten we nu toch dringend punten gaan pakken. Met de kwaliteit die we in onze rangen hebben, mogen we niet te lang onderin blijven plakken.”

Foto: Kristof De Moor

Geschiedenis