Nabeschouwing Hamme – Cappellen FC

Niets dan tevreden gezichten na afloop van de zege op het terrein van Hamme. Cappellen won haar eerste competitiewedstrijd van de nieuwe jaargang en kan zo meteen ontspannen toeleven naar de derby van volgend weekend tegen Berchem Sport. De uitreputatie van geel-rood krijgt voorlopig dus een verlengstuk.

“Uiteraard is het heel fijn om het seizoen te beginnen met een zege”, opende Bart De Roover. “Het was een voor beide teams een intense wedstrijd met veel duels. Op het grote terrein moest er ook veel gelopen worden. We konden echter teren op de organisatie die we vorig jaar hebben neergezet.” Cappellen hield in haar openingswedstrijd meteen de nul. “Maar ook aanvallend staan we er. Met Tiago, Bart en Emmerik hebben we meer opties. Alleen moeten we slimmer omspringen met de tegenaanval. De efficiëntie moet nog omhoog gekrikt worden.”

Bart Cornelissen was één van de uitblinkers bij Cappellen. Hij bekroonde zijn wedstrijd met de winning-goal. “Toch vind ik het vooral een collectieve prestatie. Voor aanvang van de wedstrijd erop gewezen dat we de partij beslist zou worden op het middenveld. Samen met Robbe en Maxim was het inderdaad hard werken. Maar het is duidelijk dat iedereen de nodige ‘vuile’ meters heeft gemaakt wanneer het nodig was. Wij zlilen nooit een wedstrijd van begin tot einde domineren, maar met de juiste ingesteldheid komen we al bijzonder ver.” Dat Cappellen de wedstrijd enkel en alleen op karakter won, is echter ook niet waar. “We hebben inderdaad ook veel voetballend vermogen. Alleen al in de eerste helft creëerden we een handvol kansen door een vlotte combinatie. We hadden geregeld een mannetje over op het middenveld, maar maakten daar soms te weinig gebruik van. Met Tiago hebben we nochtans een geweldig wapen in huis. Hij houdt steeds een tegenstander bezig. Dat moeten we nog meer uitbuiten.” De eerste driepunter is dus een feit en dat opent meteen perspectieven. “Wanneer je op verplaatsing, bij een degradant meteen drie punten kan pakken, geeft dat uiteraard vertrouwen. We moeten de goede prestatie nu doortrekken naar volgende week. Iedereen is gebrand op een goede prestatie tegen Berchem.”

Na de rode kaart van Nico Lemaire moest Cappellen het slot met tien volmaken. Maxim Deckers schoof een rij achteruit en depanneerde op linksachter. “We hebben als team goed gereageerd op die uitsluiting. Het was zaak om de nul te behouden en de punten op zak te houden. Hamme gooide alles in de aanval en we kwamen in de toegevoegde tijd nog goed weg bij hun laatste kans. Gelukkig viel de gelijkmaker niet. Als team hebben we hard gewerkt voor deze drie punten.” Aanvankelijk had Cappellen het niet onder de markt. “In de openingsfase was het even zoeken, maar we hadden het voordeel dat we konden terugvallen op onze organisatie. Gaandeweg kwamen we dan beter in de wedstrijd en na de 0-1 hadden we zelfs enkele kansen om de voorsprong uit te breiden.” In de tweede periode nam Hamme uiteraard meer initiatief. Deckers: “We wisten dat ze scherp uit de kleedkamer zouden komen. We gaven echter nauwelijks kansen weg. Op het uur kwamen we goed weg dat ze op de paal kopten. Wordt het daar 1-1 wordt het een ander verhaal. Nu konden we, zelfs met tien, eigenlijk nog relatief eenvoudig weerstaan aan de druk.”

Geschiedenis