Nabeschouwing Geel – Cappellen FC

Na 45 minuten leek Cappellen FC goed op weg naar een zege, maar geel-rood verliet het Leunenstadion uiteindelijk met een flinke kater. Twee doelpunten op enkele minuten tijd zorgden er immers voor dat de troepen van Bart De Roover met lege handen de bus op moesten. Al hadden vele het lastig met de nederlaag.

Ook Bart De Roover vond dat er meer in zat. “Geel is een ploeg met veel beweging en snelheid in hun rangen. We hebben geprobeerd om daar slim op in te spelen door tussen de lijnen te spelen. Aanvankelijk lukte dat goed en kwamen we ook op voorsprong. Het uitvallen van Faria Da Silva was mogelijk cruciaal omdat hij toch voor veel dreiging zorgde. Na de rust gaven we dan op tien minuten alles weg. We moesten dan alles omgooien, maar konden voetballend Geel niet in verlegenheid brengen.” Toch kwam Cappellen enkele keren nog dicht bij de gelijkmaker. “In het slot moesten we wel voor de lange bal kiezen. Met de inbreng van Joachim De Wilde brachten we ook extra lengte tussen de lijnen. Het leer wilde echter enkele keren net niet goed vallen. Het is duidelijk dat iedereen 100% moet zijn alvorens we tot resultaten kunnen komen en dat was zaterdag niet het geval.”

“We wisten dat Geel de bal zou opeisen”, analyseerde Robbe Kil. “Maar ons tactisch plan klopte. De organisatie stond en waar we konden, zouden we snel uitbreken. Dat resulteerde ook in een voorsprong waarna we de eerste helft grotendeels onder controle hadden. Naarmate de rust naderde, kwam Geel wel meer opzetten, maar we gingen met een goed gevoel de kleedkamers in.” Na de koffie liep het echter mis. “Binnen het kwartier keken we tegen een achterstand aan. Ondanks de achterstand bleven we echter kalm, want we hadden nog vertrouwen in een goede afloop. Bij de afwerking kenden we echter pech. Enkele pogingen gingen net naast en op aangeven van Van Kerckhoven kreeg ik de bal net niet bij Walen De Keyser. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de vermoeidheid toe waardoor de zuiverheid uit ons spel verdween. Ook op de lange ballen in de slotfase kenden we niet het nodige geluk om nog een punt uit de brand te slepen.”

Ook Nico Lemaire baalde als een stekker. “Verliezen tegen een team dat duidelijk beter is, kan altijd. Maar Geel was zeker niet sterker dan wij. Zeker na de 0-1 waren we er van overtuigd dat we niet in de problemen zouden komen. Ook bij de achterstand hadden we nog voldoende vertrouwen in een goede afloop.” Maar het liep dus wel mis ondanks de goede start. “We speelden goed georganiseerd en gaven geen kansen weg. Zelf waren we gevaarlijk in de omschakeling. Ons doelpunt was er eentje uit het boekje en later kwamen we zelfs dicht bij de 0-2.” Maar na de rust kantelde de wedstrijd. “Dat Geel sterk uit de kleedkamers kwam, was niet onverwacht. Maar wij waren niet scherp genoeg. We legden Geel te weinig in de weg om de achterstand te voorkomen. Na de 2-1 hebben we nog geprobeerd om de bakens te verzetten, maar het geluk ontbrak ons. Nu moeten we proberen om tegen Aalst de verloren punten goed te maken.”

Geschiedenis