Nabeschouwing Eendracht Aalst – Cappellen FC

Cappellen FC is er ook in Aalst niet in geslaagd om de deur naar de top vijf open te beuken. Geel-rood had nochtans kansen genoeg om de partij winnend af te sluiten, maar het bleef uiteindelijk 0-0.

Bart De Roover wilde vooral het goede uit de wedstrijd onthouden. “We voetbalden hier een zevental goede kansen bij elkaar. Ook in de combinatie en positioneel leverden we een goede prestatie af. Het tikkeltje meeval dat je soms nodig hebt om te scoren, ontbrak helaas.” Met twee ballen op het kader kwam geel-rood vooral voor de rust dicht bij een doelpunt. “We zaten al snel goed in de wedstrijd waardoor we hoger druk konden zetten dat we zelf verwacht hadden. We hebben Aalst met ons spel aan het twijfelen gebracht. Op voorhand teken je voor een punt in Aalst; nu hebben we het gevoel dat we meer verdienden dan een droge 0-0. Na een wedstrijd waarin je goed gespeeld hebt en bovendien de nul kan houden, mag je alleszins niet ontgoocheld zijn.”

Rick Mulder was wel enigszins ontgoocheld. “We vergaten onszelf te belonen. Vooral in de eerste helft waren we heel gevaarlijk in de omschakeling en maakten goed gebruik van onze snelheid. In verdedigend opzicht zat het ook goed, want we gaven nauwelijks iets weg. Aalst had dan wel iets meer de bal, maar voor gevaar zorgden ze nauwelijks.” In de tweede helft zakte het spelniveau enigszins. “Er werd inderdaad minder gevoetbald en meer gebikkeld. Uiteindelijk moesten we dus tevreden zijn met een gelijkspel; het vierde al op een rij. Daar schieten we niet echt veel mee op en we moeten dan ook proberen om in de derby tegen Hoogstraten nog eens de volle buit te pakken.”

Net als Walen De Keyser trof Robbe Kil het doelhout. De middenvelder viseerde de paal. “Ook naast die twee pogingen op het kader waren we er enkele keren dicht bij. Eigenlijk is het verrassend dat er niet gescoord werd in deze wedstrijd. In de eerste helft ging het goed op en neer en konden we laten zien dat we goed voetbal kunnen brengen. We wisten dat Aalst aanvallend voor de dag zou komen en dat er in hun rug ruimte zou liggen.” Na de rust was het voetballend allemaal wat minder. Kil: “Door de vele fouten verdween het tempo wat uit de wedstrijd. Toch kregen we toen ook nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Helaas bleek dat niet voldoende om de zege te pakken. Door de grote hoeveelheid aan gelijke spelen in de reeks is alles op een zakdoek terecht gekomen.”

Geschiedenis